ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιτέλους.. είναι η ΑΕΛ

Το μέγεθος τούτης της ομάδας πρέπει να τεθεί στη σωστή του διάσταση

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Θα μπορούσα να γράψω… «είναι η ΑΕΛ ηλίθιε» μα ας αφήσουμε στην άκρη τους μιμητισμούς και τα τσιτάτα και ας συγκεντρωθούμε στην ουσία. Τελικώς τι είναι η ΑΕΛ; Ένα αθλητικό σωματείο; Μια ποδοσφαιρική εταιρεία; Μια ιστορική οντότητα; Είναι ένα κοινωνικό κίνημα; Προφανώς είναι όλα τα πιο πάνω άλλα πολλά περισσότερα.

Ποιο όμως είναι το μέγεθος της και ποιος ο ρόλος που έχει να διαδραματίσει στα αθλητικά δρώμενα και δη στο ποδόσφαιρο; Εξ όσων φάνηκε χθες για χιλιοστή φορά και σε βάθος χρόνου, το μέγεθος της ΑΕΛ, δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά πρωταγωνιστικό.

Επιτέλους ας καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα, η αύρα της, ο κόσμος της και η πόλη που εδρεύει δεν επιτρέπουν τα βολέματα μήτε τα σουμιαλίσσματα, ούτε και κλισέ κουβέντες...

Θα μπορούσα ν' αναφερθώ στα «εγκλήματα» του Σοφοκλέους, στη στασιμότητα των σωματειακών που εδώ και μήνες διατηρούν την αβεβαιότητα, στην παθητική στάση του κόσμου που εδώ και χρόνια δεν απαιτεί και δεν προσδοκεί το καλύτερο, για τον Κάσα, για το Β’ γκρουπ, για τις παπαριές ανθρώπων που εργάστηκαν στην ΑΕΛ και επί της ουσίας δεν προσέφεραν τίποτα. Είναι όλα αυτά και άλλα πολλά, κομμάτια της πραγματικότητας της ΑΕΛ που δυστυχώς πολύ απέχουν από το τι πρέπει να είναι η με βάση το μέγεθος της.

Δεν έχω ποτέ κατανοήσει, ίσως γιατί δεν είμαι «βέρος» γιατί οι Αελίστες συμβιβάζονται με την μετριότητα, τις ήττες στους τελικούς , με τα Β’ γκρουπ ή τις αναλαμπές που σκάνε σαν φωτοβολίδες ανά κάποια χρόνια. Δεν ήμουν ποτέ θιασώτης του "ΑΕΛ Λαός πρωτάθλημα ρε" με τη χιουμοριστική διάσταση του αλλά πάντοτε το υιοθετούσα κυριολεκτικά. 

Στο δικό μου το μυαλό, το μέγεθος είναι τεράστιο και επιτέλους θα πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή του διάσταση. Το να συζητάμε τι είναι ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ για την ΑΕΛ, είναι λες και συζητάμε για το γαλάζιο και το κίτρινο. Το να εκθειάζουμε τη μοναδική κουλτούρα των Αελιστών είναι ωσάν και μιλάμε για το Α το Ε και το Λ. Είναι εννοώ πράγματα αυτονόητα και καλό θα ήταν επιτέλους η συζήτηση να πάει παραπέρα.

Επιτέλους ας καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα, η αύρα της, ο κόσμος της και η πόλη που εδρεύει, δεν επιτρέπουν τα βολέματα μήτε τα σουμιαλίσσματα, ούτε και κλισέ κουβέντες για το τι εστί ο Αελίστας...

Ας κατανοήσει ο κάθε οπαδός τούτης της ομάδας, ότι η όποια συμβιβαστική προσέγγιση απλά διαιωνίζει το κακό και δεν επιτρέπει σε τούτο το κλαμπ να μεγαλουργήσει, να πιάσει το ταβάνι του και να διατηρηθεί εκεί.

Όποιος μα όποιος ασχοληθεί διοικητικά από δω και έπειτα, είτε δια του σωματείου, είτε δια της εταιρείας ως επενδυτής, θα πρέπει επιτέλους να τοποθετήσει την ΑΕΛ στη σωστή της βάση, η οποία κατά την άποψη μου είναι μόνιμα πρωταγωνιστική, διεκδικητική και ανταγωνιστική κάθε σεζόν, κάθε ματς, κάθε λεπτό.

Οτιδήποτε άλλο αδικεί την Αθλητική Ένωση Λεμεσού. Και οι μεγαλύτερες αδικίες εις βάρος αυτής της ομάδας, και το λέω εκ πείρας, έχουν γίνει ηθελημένα ή άθελα από ανθρώπους που την αγαπούν ειλικρινά ή και απλά από συμφέρον.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Οι διαιτητικές εμφανίσεις στη Β’ φάση του Α’ γκρουπ, αποδυναμώνουν τη θέση όσων επιθυμούν την αποχώρηση του
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ντροπή!!

Ντροπή!!

Τα φύλλα συκής πέφτουν αναδεικνύοντας τη γύμνια των υπευθύνων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ