ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμπάργκο, εμπάργκο και εμπάργκο!!!

Μεταξύ κυπριακού σκετς και Αγκάθα Κρίστι περιστράφηκε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η ποδοσφαιρική Κύπρος

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Σε επίπεδο σαχλαμάρας εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες ένα τέτοιο σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό του ΑΠΟΕΛ και της δυνατότητας του να κάνει μεταγραφές!! Ο τρόπος που η φημολογία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών γύρω από το θέμα θύμισε κάτι μεταξύ κυπριακού σκετς και βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι.

Από αυτί σε αυτί, με τη μέθοδο του «σπασμένου τηλεφώνου», το γνωστό πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ, εξελίχθηκε σε τερατούργημα αφού προστέθηκαν ως γαρνιτούρα οι κουβέντες του καφενέ  και ο ευσεβοποθισμός κάποιων να δουν τον αντίπαλο τους να γκρεμίζεται. Δεν ήθελε και πολύ μέρα με την ημέρα σε έκαναν να πιστεύεις ότι ο ΑΠΟΕΛ νοσεί από ανίατη ασθένεια που και οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά αφήνοντας το στο έλεος του Θεού. .

Η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, η ανύπαρκτη επίσημη τοποθέτηση, οι φήμες και η τακτική σπασμένου τηλεφώνου δημιούργησαν ένα μυστήριο με ερεθίσματα κυπριακού σκετς

Κουτσομπολιά, υπονοούμενα και διαφόρων ειδών διαρροές κυριάρχησαν στη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ωσάν και πρόκειται για χωρισμό σελέμπριτι ζευγαριού στη Μύκονο που δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανένα εκτός από το ζευγάρι που σκηνοθέτησε το διαζύγιο για να αποκτήσει προβολή. Καμία μα καμία σοβαρότητα!!!

Τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία και με ελάχιστες εξαιρέσεις προσέγγισαν το όλο στόρι με την συνήθη τακτική του στρουθοκαμηλισμού ή της απόκρυψης, ενώ από τη μεριά της η Ομοσπονδία υπό τη δυνατότητα που της παρέχει η ΦΙΦΑ να μην αποκαλύπτει δεδομένα για δίκες μεταξύ παικτών και ομάδων δεν έλαβε καμία θέση παρά μόνο παρασκηνιακά.  Ως προς τον ΑΠΟΕΛ, ορθώς δεν τοποθετήθηκε γιατί στο κάτω, κάτω της γραφής τα ίδια και απαράλλαχτα έλεγαν και το καλοκαίρι και η ομάδα έκανε 17 μεταγραφές!!!

Η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους της πλειοψηφίας των ΜΜΕ και η ανύπαρκτη επίσημη τοποθέτηση απ’ όποιον εμπλεκόμενο σε συνδυασμό με τη κουλτούρα του καφενέ που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας,  δημιούργησαν επιπλέον ένα μυστηριώδες σκηνικό που πιο εύκολα μπορούσες να προβλέψεις τον δολοφόνο σε βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι παρά να μάθει ο κόσμος αν όντως μια μεγάλη ομάδα του νησιού, η πιο πετυχημένη, αντιμετωπίζει πρόβλημα μεταγραφών!!!

Ακριβω΄ς στην προσπάθεια μας να αποσυρθούμε από το σκοτάδι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ  απ’ όποια μεριά και αν έχει ερευνηθεί ακόμη και αυτής της ΚΟΠ ή άλλων ανεξάρτητων αρχών σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ δεν προκύπτει από πουθενά ότι η ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές . Ενδεχομένως να επιβλήθηκε το περιβόητο «εμπάργκο», κάτι που κανείς δεν μας επιβεβαίωσε ωστόσο δεν είναι κάτι φοβερό και τρομερό νοουμένου ότι αποτελεί μια συνήθη διαδικασία που αφορά πολλές ομάδες σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Ψάχνοντας περαιτέρω για το εστί "εμπάργκο", το αρμόδιο σώμα της ΦΙΦΑ που εκδικάζει τις συμβατικές διαφορές μεταξύ παικτών και σωματείων ενημερώνει την εκάστοτε Ομοσπονδία για το κατά πόσο μια ομάδα δεν συμμορφώθηκε στην οφειλή της σε παίκτη και αφού πέρασαν 45 ημέρες από την εκδίκαση της υπόθεσης. Η ΦΙΦΑ αρχικά επιβάλει εμπάργκο σε διεθνείς μεταγραφές και ακολούθως ενημερώνει την Ομοσπονδία για να απαγορεύσει την όποια μεταγραφή σε εθνικό επίπεδο. Σε περίπτωση που πληρωθεί η οφειλή, κάτι που συνηθίζουν οι ομάδες να κάνουν κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδου τότε το εμπάργκο αυτομάτως αποσύρεται.

Ενδεχομένως για τον ΑΠΟΕΛ να υπήρχε μια τέτοια προειδοποίηση εκ μέρους της ΦΙΦΑ, όπως πιθανόν να υπάρχει και για άλλες ομάδες. Επί της ουσίας όμως η δυνατότητα του ΑΠΟΕΛ να κάνει μεταγραφές είναι δεδομένη και επ΄ αυτού έχουν παρελάσει σωρεία υποψήφιων μεταγραφικών στόχων.

Στην τελική από την όλη ιστορία σχετικά με το σκετς «εμπάργκο, εμπάργκο και εμπάργκο» που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, θυμηθήκαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει πρόβλημα ρευστότητας κάτι που και οι ίδιοι παραδέχονται και ότι στην μικρή Κύπρο οι φήμες και τα υπονοούμενα μοιάζουν πια ισχυρά απ' ότι τα συμβατικά ΜΜΕ αποτελώντας έτσι ένα όπλο για όποιον προσπαθεί να πλήξει τον αντίπαλο του.

Ως προς την υποκριτική στάση πολλών που ζητούν και διαλαλούν τάχατες της επιβολή της νομιμότητας μάλλον ξεχνούν ότι κατά το παρελθόν ευνοήθηκαν ή και ευνοούνται από το καθεστώς ατιμωρησίας που υπάρχει για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες. Άμα με ρωτάς κιόλας  κατά πόσο η αλλαγή τέτοιων αντιλήψεων και νοοτροπιών της κυπριακής πραγματικότητας θα ξεκινήσει με επίκεντρο τον ΑΠΟΕΛ, η απάντηση ειναι ένα απλό και σκέτο όχι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ