ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Χίλιες φορές… «είμαι καλός για λλόου σας»

Το χθεσινό ποστάρισμα δείχνει αδυναμία παρά ισχύ

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Όποιος έχει την ψυχραιμία να μην βρίσει, να αποφύγει την οργή και είναι ικανός να διαβάσει τα πιο κάτω με σύνεση και λογική, ας δώσει σημασία στο περιεχόμενο του κειμένου και μόνο.

Μπαίνοντας κατ' ευθείαν στο ζουμί, η χθεσινή τακτική του ΑΠΟΕΛ να ποστάρει στο twitter δείχνει αδυναμία, ερασιτεχνισμό μα κυρίως έλλειψη ψυχραιμίας. Όλα αυτά και ίσως άλλα πολλά- στο γράφει ένας μιασμένος «αντί- Αποελίστας» όπως πολλοί κακώς ή καλώς ισχυρίζονται- δεν συνάδουν ούτε με το εκτόπισμα, ούτε με το μέγεθος, ούτε με το τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ.

Στο δικό μου το μυαλό, το ΑΠΟΕΛ σημαίνει ισχύ… δύναμη. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το να εκφράζεται μια τέτοια ομάδα, με μεθόδους που χρησιμοποιούν επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας που διοικούνται από γραφικούς παράγοντες, σου το γράφω εντίμως απλά δεν συνάδει, δεν ταιριάζει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εχθροί και φίλοι εννοούν ΑΠΟΕΛ στο μυαλό τους.

Αν είναι να μιλήσουμε για το πέναλτι πάνω στο Ντε Βινσέντι, η δική μου άποψη είναι πως ναι, ήταν το πέναλτι. Θα μου πεις, χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι.

Αν είναι να μπούμε σε υποθετικά σενάρια του τύπου «αν μας το έδινε», « και τους είχαμε» και όλα αυτά, οκ πάω πάσο. Ο καθένας μπορεί να πλάσει ότι θέλει στο μυαλό και να το πλασάρει όπως αυτός θέλει. Η ουσία είναι ότι ο ίδιος ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα από την τοποθέτηση του κόουτς όμως, η ομάδα τοποθετείτο δημόσια σ’ ένα ποστάρισμα που προηγήθηκε του γκολ του Πίττα πριν δηλαδή ολοκληρωθεί το ματς και που μοιάζει με σαλάτα, αφού περιλαμβάνει ξένους διαιτητές, Παπασταύρου, τη Σάρα και τη Μάρα.

Ένα μικρό κείμενο μέσα από το οποίο εύκολα κανείς διαπιστώνει την ενόχληση αλλά και την ανάγκη να τοποθετηθούν για όλα αυτά που συμβαίνουν πριν και μετά τη συνέντευξη τύπου του Παπασταύρου.

Μόνο που στο ΑΠΟΕΛ δεν ταιριάζουν τέτοιες αντιδράσεις που μοιάζουν να είναι προϊόν πανικού και κυρίως μη καθαρού μυαλού.

Εάν όντως όμως νιώθουν θιγμένοι για τα όσα λέγονται, το ορθό θα ήταν είτε ν’ απαντήσουν με την ανάλογη βαρύτητα προβαίνοντας γιατί όχι και σε συνέντευξη τύπου με τον ίδιο τον Πρόδρομο Πετρίδη, είτε απλά να τοποθετούνταν με μια σοβαρή και με κύρος ανακοίνωση εις την οποία θ’ απαντούσαν σε όλους και για όλες τις εξελίξεις.

Κατά την άποψη μου το οφείλουν. Χρόνια τώρα γράφω και λέω, ότι η Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένες από την ιστορία τους να κρατούν τα χαλινάρια και να κουμαντάρουν πράγματα και εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια ήταν απούσα και επιτέλους βγήκε στο προσκήνιο, διεκδικώντας το όποιο δίκαιο ή άδικο της, είναι η σειρά του ΑΠΟΕΛ να το κάνει γιατί οι εξελίξεις ακριβώς είναι πέρα για πέρα σοβαρές.

Ανεξαρτήτως εάν είναι ο καθένας σύμφωνος ή όχι με τις θέσεις των ομάδων, είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να τις ακούσει αλλά και να τις λάβει υπόψη.

Και η θέση του ΑΠΟΕΛ σ’ αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο εάν όντως το θεωρούν τέτοιο, δεν θα μπορούσε να είναι ένα τιτίβισμα με light ειρωνεία, καρφάκια και τουρλού, τουρλού νόημα αλλά κάτι που αντικατοπτρίζει το μεγαλείο του ως ομάδα.

Χίλιες φορές, να βλέπω και ας διαφωνώ, τον Πρόδρομο Πετρίδη με το γνωστό ύψος του να απειλεί θεούς και δαίμονες και να λέει «είμαι καλός για λλόου σας» έχοντας τον πούρο στο στόμα, παρά ανούσιες, άστοχες στο χρόνο και σε νόημα τοποθετήσεις που μας θυμίζουν την όμορφη, ευλογημένη μα και προβληματική ποδοσφαιρικά επαρχία της Ελλάδας.

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X