ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

De Ζαβού: Χεσμένους… γενικώς

Μέσα από τα 9’ και 58’’ εξάγει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον Καυκάσιο προπονητή

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Με συγχωρείτε για την απρέπεια στον τίτλο, δεν είναι όμως δα και η πλέον σοβαρή, νοουμένου ότι καθημερινά μια σχέση με την τουαλέτα γενικώς την έχουμε όλοι.

Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στο Πάνθεο των ηρώων που άλλαξαν την ζωή μας γενικότερα και δη την ποδοσφαιρική, εις το οποίο αυτό-τοποθετήθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, αντιθέτως κατά την θεωρία του ανήκω μάλλον στην κατηγορία των «κατουρημένων-χεσμένων»… με ή χωρίς pampers δεν έχει σημασία.

Δεν με φτάνει η κακομοιριά και η μιζέρια, είμαι κιόλας από τους λίγους που επιχείρησε να ξανακούσει τα 9 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα μέσα από τα οποία ο Γεωργιανός αναδιπλώνει δημόσια, την επιτρέψτε μου, παραληρηματική θεωρία του για το ποιοι είναι χεσμένοι, θέλοντας μάλλον να μας πει ποιους έχει χεσμένους. Επί τούτου θα σου έλεγα αυθαίρετα, ότι μάλλον ανήκει η φύσις όλη αλλά καλύτερα να το αναλύσουμε περαιτέρω.

Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι ο Καυκάσιος τεχνικός χεσμένους έχει τους τηλεθεατές, τους δημοσιογράφους και τις ερωτήσεις τους, την κοινή γνώμη, εννοείται τους «προπονητές της κερκίδας», τον κόσμο που πήγε Δευτεριάτικα να παρακολουθήσει την ομάδα, τον κόσμο που δεν επισκέφτηκε το «Παπαδόπουλος» για διάφορους λόγους, τους πρώην προπονητές της Ανόρθωσης που δεν πέτυχαν όσα αυτός (τρίζουν τα κόκκαλα του Μιτόσεβιτς και άλλων πολλών μεταξύ των οποίων και του ιστορικού Μίμη Πιερράκου), χεσμένη έχει άρα και την ιστορία αλλά και τους ανθρώπους που άμα δεν προϋπήρχαν ούτε και αυτός θα ήταν εκεί, χεσμένους και τους οπαδούς που φέτος ταξίδεψαν με την ομάδα στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά και «αυτούς που δεν φρόντισαν να υπερασπιστούν την ομάδα όταν του έκοβαν το πρωτάθλημα»! Στη συνέχεια και όσο πέρναγε ο χρόνος, το χέσιμο πήγε σύννεφο αφού το συσχέτισε με όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα το οποίο ο ίδιος μας είπε ότι άλλαξε.

Αλαζονικός χωρίς ίχνος ταπεινότητας, με κύριο άξονα τον εγωκεντρισμό που πήγαζει ξεκάθαρα μέσα από τα λεγόμενα του λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι είτε χεσμένοι είμαστε… είτε χεσμένους μας έχει

Με λίγα λόγια, παραλήρημα. Μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και οι χεσμένοι. Που λίγο, πολύ είναι όλοι οι προαναφερθέντες αλλά κυρίως μια μερίδα των οπαδών της ομάδας του. Αυτοί που κατά τον ίδιο ευθύνονται για την κατάντια της Ανόρθωσης τα 13 χρόνια που αυτός γυρόφερνε σε πάγκους ανά την Ευρώπη ανάμεσα τους και αυτόν του ΑΠΟΕΛ.

«Ξέρω ότι πολλοί χαίρονται που η ομάδα δεν είναι καλή», δήλωσε με μάγκικο ύφος και γουρλωμένα μάτια και πλέον όλοι αναρωτιούνται ποιος μαλάκας τράβηξε να πάει «Παπαδόπουλος» Δευτέρα ημέρα ή Πέμπτη βραδιάτικα στο ΓΣΠ και συνάμα επιθυμεί να χάσει η ομάδα του.

Την υποψία δε να δημιουργηθεί μέσα από τη στοχοποίηση που επιχειρεί ο ίδιος μια άνευ προηγουμένου διχόνοια ανάμεσα στον κόσμο ούτε και τη λαμβάνει υπόψη γιατί πολύ καλά κατάλαβες, μάλλον την έχει χεσμένη.

Άσε που ενδεχομένως να γουστάρει. Γιατί ένα άτομο που σε δέκα λεπτά λίγο πολύ μας δίνει την εντύπωση ότι μας έκανε χάρη που γεννήθηκε και ζει ανάμεσα μας, γιατί να μην συμπεράνω ότι γουστάρει που οι αντί-Τιμουρικοί γίνονται στόχος επίθεσης από τους Τιμουρικούς και το αντίστροφο.

Γιατί ο εγωκεντρισμός που εκφράζεται μέσα από τη δεκάλεπτη ομιλία του δεν έχει όρια. Δεν φτάνει που έχει ως καθήκον να ελέγξει την ομάδα, θέλει σώνει και καλά να παν σπίτι τους όσοι δεν γουστάρουν αυτό που βλέπουν και όσοι δεν στηρίζουν την ομάδα με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει. Να ελέγξει δηλαδή και ποιος πάει γήπεδο. Αφαιρεί το δικαίωμα, από τον οποιοδήποτε να δυσανασχετήσει, να απογοητευτεί και γιατί όχι να παραπονεθεί!

Η σκέψη του βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες που πολύ χρησιμοποιούνται και στη δική μας κοινωνία η οποία δεν φημίζεται για την συλλογικότητα της αλλά για τον εγωισμό του καθενός από μας. Λίγο, πολύ παραπέμπει σ' αυτό που οι περισσότεροι που μεγαλώσαμε σ’ αυτόν τον τόπο ακούσαμε και έχει να κάνει με το «Εγώ σε έκανα άνθρωπο» ή «Αμα δεν σου αρέσει πήγαινε σπίτι σου».

Μέσα από τα τραγελαφικό σκηνικό που έστησε ο 53χρονος προπονητής, αμέσως μετά το ματς θυμίζοντας πάνελ σε μεταμεσονύχτια εκπομπή σε περιφερειακό σταθμό της Ελλάδας, ο Τιμούρ Κετσπάγια εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πίστη του ότι είναι υπεράνω όλων. Και της ομάδας και της διοίκησης και της ιστορίας και του κόσμου της και του φίλαθλου κοινού γενικότερα. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Αλαζονικός, με ύφος τσαμπουκαλεμένο και μάγκικο, χωρίς ίχνος ταπεινότητας, με κύριο άξονα τον εγωκεντρισμό  που πήγαζει ξεκάθαρα μέσα από τα λεγόμενα του λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι είτε χεσμένοι είμαστε, είτε χεσμένους μας έχει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Δανεικά… αγύριστα

Δανεικά… αγύριστα

Το πήγαινε- έλα μεγάλων χρηματικών ποσών στο άθλημα αποτελεί μεγάλο αγκάθι για παγκόσμια και ευρωπαϊκή ομοσπονδία
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ