ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Τι να του πεις;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι και η Σαλόνικα. Πότε έβγαλε η κλήρωση Αρη, πότε έγινε της πουτάνας με τις αεροπορικές γραμμές. Έτσι όπως πάει το πράγμα, θα μετακομίσει η Λεμεσός στην Χαλκιδική. Και δώσε σφηνάκια, κάμπινγκ και φέρτε «ΚΕΟ εβίβα πρώτη». Τα εισιτήρια για το Κλεάνθης Βικελίδης, φτάνουν τα 1200… και μάλλον θα εξαντληθούν. Έχει και την πλάκα του. 1200 άτομα στη «νύφη του Θερμαϊκού» και στο Τσίρειο 500.

Όπως και να έχει, αυτά είναι τα ωραία. Να πάει ο κόσμος να το ευχαριστηθεί, η ομάδα να το παλέψει, έχει πολλές ελπίδες πάντως. Όσοι ξέρουν τους Θεσσαλονικείς, έχουν να λένε ότι όντως είναι καλή ομάδα αλλά δεν είναι και φόβητρο.

Η ΑΕΛ χρειάζεται ν’ απαλλαγεί από τον Σόφο. Και ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο ίδιος. Ας το καταλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Από τη δική σου τη μεριά, ο «κορμός» είναι εκεί και παραμένει. Λίγες προσθήκες θες και το πάζλ είναι έτοιμο. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Αν πάρουμε τα δεδομένα ως έχουν, γιατί στην ΑΕΛ αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο, η ομάδα θέλει επειγόντως επιθετικό χαφ  και έναν ακόμη εξτρέμ. Δεν ξέρω αν θα μείνει ο Μπενίτεθ, αλλά καλό θα ήταν να είναι αριστερό το εξτρέμ.

Λοιπόν, όπως σου έλεγα τα δεδομένα αλλάζουν. Και αλλάζουν γιατί όλα αυτά τα χρόνια το μοντέλο είναι προσωποκεντρικό. Και δεν μιλάμε για το όποιο άτομο, αλλά για τον Σόφο. Μην αρχίσω να σου γράφω για τον πρόεδρο, θα χρειαστεί εβδομαδιαίο αφιέρωμα. Ότι και να πει κανείς για δαύτον, θα πέσει μέσα. Τούτη όμως τη φορά, τα επιχειρήματα όσων τα έχουν μαζί του, μοιάζουν με υλικά για σκουπιδότοπο.

Είναι ο Ιούνιος και αυτός ο μήνας φαίνεται να τον ενοχλεί. Τον πιάνουν τα υπαρξιακά του, κάνει την περισυλλογή του και καμιά φορά καταριέται τη στιγμή που ανέλαβε. Αυτό έχει να κάνει, όχι γιατί ο Ερμής είναι ανάδρομος, ούτε γιατί η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο του. Δεν είναι θέμα που θα λύσει ο αστρολόγος, ούτε μάγισσα, ούτε χαρτορίχτρα.

Το θέμα είναι απλό. Τούτος ο μήνας είναι ο μήνας όπου χτίζεται η ομάδα. Και για να χτιστεί η ομάδα, χρειάζεται λεφτά. Και για να βρεθούν λεφτά και να έρθουν οι σούπερ παικταράδες κάποιος μαλάκας πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και συνήθως το ρόλο του μαλάκα τον αναλαμβάνει αυτός.

Τι να του πεις όμως πάλι που ξενέρωσε. Γιατί απ’ ότι έχω μάθει, έχει όντως ξενερώσει. Και ο προγραμματισμός έχει πραγματικά κολλήσει. Και δεν υπερβάλω καθόλου. Ούτε και ψεύδομαι. Ούτε και θέλω να τον στηρίξω. Λέω την αλήθεια, έτσι όπως την έχουμε μάθει. Δεν έχει πάλι όρεξη. Και δυστυχώς, έχει δίκαιο.

Και εξηγούμαι. Η ομάδα πήρε κύπελλο μετά από 30 χρόνια. Έδειξε μια αξιοπρέπεια αγωνιστική, έφτιαξε κορμό και γενικώς δημιούργησε την εντύπωση ότι όντως δούλεψαν όλοι στη σωστή κατεύθυνση.

Και ο αθεόφοβος ζητεί στήριξη. Την οποία όμως στήριξη δεν βρίσκει πουθενά. Τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν μέχρι στιγμής διατεθεί δεν ξεπερνούν τα 80 (!!). Κάλεσε πριν από λίγο καιρό 200 Αελίστες και ανταποκρίθηκαν καμιά πενηνταριά. Δηλαδή στην ΑΕΛ, δεν υπάρχουν ούτε λίγα λεφτά από πολλούς, ούτε και πολλά από λίγους. Γενικώς η δυναμική που δημιουργήθηκε μετά το κύπελλο, μοιάζει με τη σεξουαλική ορμή ενός ευνουχισμένου γάτου που ζει και αναπνέει για τα λαζάνια.

Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις όντως. Μια ομάδα ανθρώπων εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί. Να εμπλακεί οικονομικά, γιατί άμα είναι για λόγια και μαλακίες στο τετράγωνο εμπλέκομαι και εγώ και εσύ και η μάνα σου μαζί.

Καθοριστική είναι η ερχόμενη Τετάρτη οπότε και είναι προγραμματισμένη μια νέα συνάντηση. Ενδεχομένως εκεί, να ξεκαθαρίσει η ομάδα ανθρώπων ποιο είδος εμπλοκής θα έχει μες στην ομάδα.

Εάν αυτό δεν γίνει τελικώς εφικτό, τότε πάμε στις 11 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Εκεί ο Σόφο θα κάνει τον απολογισμό και ακολούθως θα ακούσουμε αυτά που ακούμε τα τελευταία χρόνια. Ότι δηλαδή είναι μόνος, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται, ότι είναι η συτζιά του μαύρου και πάει λέγοντας.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης και οι «αντί- Σοφοκλεϊκοί». Μη νομίζεις και αυτοί έχουν τη χρησιμότητα τους γιατί του πληγώνουν τον εγωισμό. Και είναι που είναι συγκρουσιακός, άμα ήταν αυτοί θα έψαχνε να τους δώσει κάποια απάντηση. Πάει μας τελείωσαν και αυτοί.

Πάμε τώρα στην ουσία. Βάζω όλα μου τα λεφτά ότι η κλήρωση με τον Άρη θα τον έχει πωρώσει. Και εκεί που τα έγραψε όλα στα κοχόνες του, τώρα θα βράζει το αίμα του. Είναι και οπαδός που να τον πάρει η ευχή.

Δεν πάει έτσι όμως. Η ΑΕΛ χρειάζεται ν’ απαλλαγεί από τον Σόφο. Και ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο ίδιος. Ας το καταλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X