ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Κάποιος ν’ ανάψει το κεράκι

Στα 89 της… διανύει τις κρισιμότερες των στιγμών

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Το ξέρω είναι γενέθλια. Το γνωρίζουμε όλοι ότι άμα είναι κάποιος να γιορτάσει τη μέρα που γεννήθηκε, σβήνει κεράκια. Αυτό ισχύει για τους νορμάλ. Για κανονικές καταστάσεις.

Πόσο όμως ισχύει το νορμάλ σε τούτη την ομάδα; Λίγο ν’ ασχοληθείς μαζί της, να την αγαπήσεις και να έχεις επίγνωση, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται περί «πελλής». Και ακριβώς αυτή τη πελλάρα την έχει διοχετεύσει σε όλα τα κύτταρα που την αποτελούν. Από τον κόσμο, τον πρόεδρο μέχρι και τη καθημερινότητα της.

Όταν λέμε κόσμος και ΑΕΛ, εννοούμε ότι ο άνθρωπος και το οξυγόνο. Είναι δηλαδή ζωτικής σημασίας. Διαφορετικά πεθαίνει…

Η τρέλα καμιά φορά λειτουργεί δημιουργικά ή αν θες εποικοδομητικά. Μπορεί δηλαδή να φτιάξει πράγματα και καταστάσεις προς όφελος αυτού που την κουβαλά. Άμα δε συνδυάζεται με τη λογική, 100%, η τρέλα είναι πέρα για πέρα βοηθητική.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Που κάποιοι την έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι. Με την τρέλα, τρως τα μούτρα σου. Και άμα δεν την ελέγξεις δεν απέχεις καθόλου από την αυτοκαταστροφή.

Και πολύ φοβάμαι ότι στην ΑΕΛ, ισχύει δυστυχώς η δεύτερη ματιά και όχι η πρώτη. Η Αθλητική Ένωση Λεμεσού, που σήμερα γιορτάζει τα 89 χρόνια της, δεν υπερβάλλω καθόλου διανύει την χειρότερη περίοδο της.

Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Δεν είναι ότι η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, δεν είναι ότι η «βασίλισσα» του μπάσκετ ή του βόλεϊ απέχει από τους τίτλους, ούτε και τα όποια οικονομικά προβλήματα μπορεί ν’ αντιμετωπίζει.

Ο ένας και μοναδικός λόγος είναι ότι ο κόσμος, της γύρισε την πλάτη. Και όταν λέμε κόσμος και ΑΕΛ, εννοούμε ότι ο άνθρωπος και το οξυγόνο. Είναι δηλαδή ζωτικής σημασίας. Διαφορετικά πεθαίνει…

Οι αιτίες για την δημιουργία αυτής της κατάστασης, είναι πολλές και χρειάζεται μια εκτεταμένη μελέτη για να καταλήξεις σε συμπεράσματα.
Ανεξαρτήτως των πολλών παραγόντων, όπως η απαξίωση των αθλημάτων από τη μεριά του κόσμου, η διαχρονική αδικία, τα στημένα, το Τσίρειο και χίλιους δύο άλλους λόγους, έχω την εντύπωση ότι η διοίκηση δηλαδή ο πρόεδρος, δεν κάνει το παραμικρό για να δικαιολογήσει τη θέση που κατέχει εδώ και 12 περίπου χρόνια.

Πληρώνει; Πληρώνει. Τα βγάζει πέρα με τα διαδικαστικά; Τα βγάζει. Οκ, καταλαβαίνω έχει αυτός και τα δικά του. Η κούραση, αν θες η βαρεμάρα που ο ίδιος δηλώνει όπου κάτσει και σταθεί ότι τον διακατέχει έχει διοχετευτεί και στον κόσμο και στην ίδια την ομάδα.

Είναι απορίας άξιον, πως είναι δυνατό κάποιος να θέλει ν’ αποχωρήσει και να μην μπορεί αυτό να γίνει εφικτό. Δεν μπορώ να δώσω απάντηση και απ’ ότι καταλαβαίνω κανένας. Ο ίδιος γνωρίζει και πράττει ανάλογα.

Είναι πάντως κρίμα γιατί σε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε, αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό και την τεράστια προσφορά του στην Αθλητική Ένωση Λεμεσού. Όχι ως Σοφοκλέους, αλλά ως πρόεδρος της ΑΕΛ και ως ισχυρότητερη οντότητα που υπάρχει στον οργανισμό της πρέπει να δώσει λύση.

Από την άλλη θα ήταν λάθος να ρίξει κανείς την ευθύνη αποκλειστικά σ’ ένα μόνο άτομο. Ο κόσμος ίσως να ευθύνεται ακόμη περισσότερο. Ότι και να γίνει, όποιος και να είναι πρόεδρος,  η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν είναι πια εκεί. Ούτε στους δρόμους, ούτε στα τσιμέντα, ούτε στα κλειστά, ούτε και κοντά στην ομάδα. Από τον πιο πλούσιο στον πιο φτωχό, τον πιο τρελό μέχρι τον πιο λογικό.

Δεν γνωρίζω πως και τι, το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι στην Κίτρινη Πολιτεία, επικρατεί ένα σκοτάδι και καμία σχέση δεν έχει με το γιορτινό κλίμα που προδιαθέτει μια μέρα γενεθλίων.

Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ θα το γιορτάσει γιατί ίσως εκεί η καλώς εννοούμενη τρέλα να έχει βρει το τελευταίο της καταφύγιο. Η σπίθα βρίσκεται. Άρα το υλικό υπάρχει... 

Το σίγουρο είναι ότι το σκοτάδι απλώθηκε και είναι πλέον το βασικό σκηνικό στην ΑΕΛ. Γι’ αυτό και κάποιος χρειάζεται  ν’ ανάψει το κερί, να μπει μέσα φως… για να γιορτάζει η Αθλητική Ένωση Λεμεσού τα επόμενα χίλια χρόνια. Να ζήσεις ΑΕΛ… πελλή

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X