ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
22 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

De Ζαβού: Η υπεράσπιση του παράλογου

Το φαινόμενο Τιμούρ Κετσπάγια… προκαλεί διχασμό και όχι μόνο

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Μπαίνοντας κατ’ ευθείαν στο ψητό, πολλοί λίγοι και τώρα πλέον πολλοί περισσότεροι αντιληφθήκαμε τον διχασμό που ενδεχομένως να προέκυπτε στην Ανόρθωση για το θέμα του Τιμούρ Κετσπάγια, όπως δηλαδή έγινε.

Αυτό που κανείς όμως δεν προέβλεψε και αρχίσαμε σιγά, σιγά να το ζούμε είναι ότι οι ευθύνες της αποτυχίας για τη φετινή σεζόν, αρχίζουν σιγά, σιγά να μετατοπίζονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τον πραγματικό υπεύθυνο, που δεν είναι κανείς άλλος πέραν του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ας αποδεχθούμε το παράλογο ότι αυτό το μεγαλειώδες που εννοούμε σκεπτόμενοι την Ανόρθωση χωρίς τον Κετσπάγια δεν έχει επιτυχίες!!Αυτό το πρόσωπο που τόσο πολύ εξαρτάται η Ανόρθωση τι έχει κάνει φέτος;

Ο οποίος πολύ φοβάμαι, δεν φτάνει που έτσι και αλλιώς δεν αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τους αγώνες, έτσι λειτουργεί και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου. Που αντί να μπει ασπίδα προστασίας στην ομάδα, αντί να συμπεριφερθεί ως προσωπικότητα, αντί αν χτυπήσει το χέρι του στους εργοδότες επισημαίνοντας τα όποια λάθη ή προτείνοντας λύσεις,  ειρωνεύεται, δυσανασχετεί, αφήνει αιχμές ενώ οι φίλοι και κουμπάροι του, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον περάσουν από την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», υποσκάπτοντας την ίδια την ομάδα τους και ρίχνοντας τα βέλη τους προς πάσα κατεύθυνση. Σιγά, σιγά να με θυμηθείς θα βγει στο τραπέζι και το "Ανορθωσόμετρο". Ποιος δηλαδή ειναι πιο Ανορθωσιάτης από τον άλλο. 

Όσο περνάει ο καιρός και όσο η αποτυχία της φετινής χρονιάς ολοένα και εδραιώνεται, κάθε λογής επιχείρημα, φήμης, κουτσομπολιού αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια, τρώγοντας όμως το σαράκι της ομάδας βασανιστικά και ενώ αν μη τι άλλο ο στόχος για το κύπελλο παραμένει ζωντανός. 

Όσο η ομάδα παραπαίει και τάχατες από ατυχία(!!) δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι τη φετινή σεζόν, ακούμε ότι ο ένας δεν προστάτεψε την ομάδα από την εχθρική διαιτησία (!!), ότι ο άλλος δεν τσόνταρε τα λεφτά που πρέπει, ότι το μπάτζετ της ομάδας είναι χαμηλό και το βασικό και διαχρονικό ότι η Ανόρθωση ήταν στο πουθενά χωρίς τον Κετσπάγια!!!

Μιλάμε για τέτοια κατάντια από ανθρώπους που υπηρέτησαν, αγαπούν και λατρεύουν την Ανόρθωση. Την ελαχιστοποιούν, την μειώνουν και την υποβιβάζουν απλά και μόνο για να μην ενοχληθεί ο Κετσπάγια, μια όντως ιστορική προσωπικότητα της ομάδας.

Ας αποδεχθούμε χάρη συζήτησης το παράλογο επιχείρημα ότι αυτό το μεγαλειώδες που εννοούμε στο μυαλό μας σκεπτόμενοι την Ανόρθωση χωρίς τον Κετσπάγια δεν μπορεί να φέρει επιτυχίες!!

Αυτό το πρόσωπο που τόσο πολύ εξαρτάται η Ανόρθωση τι έχει κάνει φέτος;

Ποιος άλλος ευθύνεται για το γεγονός ότι η ομάδα, από τον Αύγουστο ή μάλλον καλύτερα από πέρσι όχι μόνο δεν δείχνει βελτίωση αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο; Πέραν της ατυχίας (!!) ποιος ευθύνεται ότι η ομάδα δεν κέρδισε ούτε και ένα ντέρμπι; Ποιος ευθύνεται για τις λάθος μεταγραφές του καλοκαιριού, μάλλον και του χειμώνα, για τον κακό προγραμματισμό, τ’ ότι καμία μονάδα από το υφιστάμενο ρόστερ δεν έχει αναδειχθεί μέσα από τη φετινή της πορεία, ότι κανένας κύπριος νεαρός δεν έχει ξεχωρίσει, ότι η ομάδα παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο από τις πρώτες της εξάδας και ότι στην τελική, όχι μόνο χάθηκε ο στόχος για το πρωτάθλημα, που ήταν και ο βασικός στην αρχή της σεζόν αλλά και η έξοδος στην Ευρώπη δια του πρωταθλήματος;

Ποιος αλήθεια είναι αυτός που ακούγεται εν έτει 2021 να βρίζει τους παίκτες του προκαλώντας τα γέλια των αντιπάλων, ποιος είναι αυτός που κατονομάζει συγκεκριμένα ποδοσφαιριστή για την κακή του απόδοση, ρίχνοντας του ευθύνες για ότι συμβαίνει εντός του αγωνιστικού χώρου, που κάθε φορά ψάχνει δικαιολογίες από τους προβολείς ως το πρόγραμμα και κυρίως ποιος είναι αυτός που αντί να καταλάβει τα λάθη του, αντί να προβεί στην αυτοκριτική και αντί κυρίως να υπερασπιστεί την ομάδα του, με αιχμές, δηλώσεις, ειρωνείες βαθαίνει ακόμη περισσότερο τον διχασμό;

Είναι πλέον κουραστικό, βασανιστικό, παράλογο και δεν εξυπηρετεί κανένα, να παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά υπεκφεύγεις αυτής.

Όποιος δεν βλέπει την αλήθεια κατάματα, μάλλον πλανάται, αυτό έχει συμβεί στην Ανόρθωση και ευθύνη γι’ αυτό έχει η διοίκηση. Από τον Αύγουστο κάποιοι υπερασπίζονται το παράλογο και κάποιοι απλά σιωπούν όπως και εμείς που απλά υποταχθήκαμε στον άγραφο κανόνα, ότι ο Τιμούρ μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει, ανεξαρτήτως αν δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.

Θες να μου καταλογίσεις, γλείψιμο της διοίκησης, θες να με πεις άνθρωπο του Χαμπουλά ή του Πουλλαίδη, ότι θες πες… από τον περασμένο Αύγουστο, το μοναδικό λάθος που έχω κάνει είναι ότι υιοθέτησα εν μέρει αυτό που όλοι έκαναν στην Ανόρθωση, αποφεύγοντας να πουν την αλήθεια.

Λάθη έχουν κάνει όλοι για να έρθει εδώ που ήρθε το πράγμα, αλλά αυτό διχαστικό κύμα που προέρχεται από συγκεκριμένες πηγές λειτουργεί εγκληματικά για την ομάδα και αποδυναμώνει τη θέση ολονών να δουν με καθαρότητα ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η παραμονή όχι του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο.

Είναι όντως ιστορική προσωπικότητα, είναι όντως ένας άνθρωπος που αξίζει και δεύτερης ευκαιρίας, είναι όντως και δικαίως λατρεμένος από τον κόσμο, είναι μια περσόνα που ταυτίστηκε με την Αμμόχωστο όσοι λίγοι, που τα βίντεο του παρελθόντος με πρωταγωνιστή τον ίδιο σου προκαλούν ανατριχίλα, είναι εκατό τοις εκατό μια ξεχωριστή περίπτωση που αξίζει διαφορετικής μεταχείρισης, δεν είναι όμως αλάνθαστος και συνεχώς υποπίπτει σε λάθη που δεν σου δίνουν την ευκαιρία να τα διορθώσεις ή να τα αντιμετωπίσεις με καθαρό μυαλό.

Φτάσαμε πλέον στο σημείο άπαντες να σιωπούν, κάποιοι άλλοι δυστυχώς να πυροβολούν και ένας ολόκληρος οργανισμός, να περιστρέφεται με τοξικότητα γύρω από ένα άτομο.

Που μπορεί να φτάσει τελικό, που μπορεί να πάρει και το κύπελλο, που μπορεί να μεγαλουργήσει την Ανόρθωση αλλά μέχρι στιγμής τα λάθη του, τα διαχειρίζεται με λάθος τρόπο, αφού δείχνει να μην αποδέχεται έστω και ελάχιστα τις ευθύνες που έχει.

Και πρώτος και καλύτερος αυτός, μαζί του και μεγάλη μερίδα των οπαδών αλλά και η διοίκηση υπερασπίζεται το παράλογο από την αρχή της σεζόν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Κκιλιντζιρκόν…

Κκιλιντζιρκόν…

Θέλοντας και μη, η λέξη περιγράφει με απόλυτη ευστοχία αυτό που λέμε κυπριακό ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φέρτε ξένους!!!

De Ζαβού: Φέρτε ξένους!!!

Μοναδική λύση για να δούμε ποδόσφαιρο και όχι «πόλεμο»- αδύνατο ν’ αντέξουν την πίεση οι Κύπριοι
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Δανεικά… αγύριστα

Δανεικά… αγύριστα

Το πήγαινε- έλα μεγάλων χρηματικών ποσών στο άθλημα αποτελεί μεγάλο αγκάθι για παγκόσμια και ευρωπαϊκή ομοσπονδία
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ