ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Δυστυχώς ή ευτυχώς… «μόνο ΑΠΟΕΛ »

Μια δεύτερη «ματιά» στην εμφάνιση του Πρόδρομου Πετρίδη

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Νευρικός, μ΄ ένα στυλό στο χέρι που λειτουργούσε ως αγχολυτικό αρχικά έβγαλε την αμηχανία ίσως και τη νευρικότητα του ενόψει της διαδικασίας που σχετίζεται πιθανόν με το γραπτό κείμενο που είχε ενώπιον του. Εξ’ ου και η ανάγνωση του, ήταν ιδιαίτερα γρήγορη, χωρίς αυξομειώσεις στο τόνο της φωνής του, μάλλον για να ξεμπερδεύει με τα τυπικά της διαδικασίας.

Ως ευφυής που είναι, πιθανότατα αναγνωρίζει ότι δεν είναι και το φόρτε του οι τυπικές ομιλίες αλλά οι κουβέντες στα ίσα. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που ολοκληρώνει το διάβασμα, δείχνει αρχικά ανακουφισμένος και στο καπάκι αλλάζει ύφος

Στο πρόσωπο του σχηματίζονται άλλα χαρακτηριστικά, παίρνει ένα ύφος πιο μπανάλ… κάτι μεταξύ θυμωμένου και αγριεμένου περιμένοντας τους δημοσιογράφους. Τους οποίους κάποιους θεωρεί φίλους και κάποιους εχθρούς. Στους τελευταίους στέλνει εμμέσως και ένα μήνυμα ότι δεν θα τους περάσει να κτυπήσουν ούτε το συμβούλιο του ούτε και τον ίδιο προσωπικά. Ως «Λέων» στο ζώδιο (μη γελάς είναι και αυτό μια πίστη και μάλιστα αρχαία) γνωρίζει, συνειδητά ή υποσυνείδητα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και φροντίζει να το εφαρμόσει πλήρως.

Καθώς περνά ο χρόνος, προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο, νιώθει τόσο άνετος, κοιτάει το ρολόι δείχνοντας την εξοικείωση με το χρόνο, μέχρι και οδηγίες έδωσε για να του δοθεί λίγη περισσότερη ώρα ακόμη όταν οι συνεργάτες του, του επισήμαναν την ανάγκη να μιλήσει ο Ουζουνίδης που τον περίμενε.

Όσο μίλαγε, δύσκολα τον μετακινούσες από την καρέκλα του αφού έδειχνε τόσο χαλαρός που ακόμη και το χαμόγελο άρχισε να σχηματίζεται στο πρόσωπο του. Στρογγυλοκάθισε, άπλωσε πίσω και μίλαγε για τον ΑΠΟΕΛ του, που γνωρίζει όσο καλύτερα από τον οποιοδήποτε.

Λογικό. Επί της αγάπης του, είπε τα πάντα με τη δική του σκωπτική γωνία, νιώθοντας πλήρως εξοικειωμένος τόσο με το χώρο- χρόνο όσο και με το αντικείμενο της κουβέντας.

Μίλησε για τα οικονομικά της εταιρείας, για το έλλειμμα το περσινό που ήταν το μεγαλύτερο των εφτά χρόνων, για τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει τόσο ο ίδιος όσο και το διοικητικό συμβούλιο για να πρωταγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ, για τον παραλογισμό που υπάρχει εκ μέρους αρκετών που θεωρούν ότι το πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένο ευθύς εξ αρχής, για τα επιτεύγματα της ομάδας στην Ευρώπη και πόσο πολύ συνεισφέρει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε ότι δεν αφήνει καμιά μομφή στην προηγούμενη διοίκηση αντιθέτως αναγνωρίζει το έργο της. Αναφέρθηκε επίσης στο σκεπτικό της πρόσληψης Ουζουνίδη, στην πρόσληψη του Κόρε και ακολούθως της αποδέσμευσης του, αναφέρθηκε στον Τέτι, συγκεκριμένα σε παίκτες μέχρι και το ιατρικό φάκελο το Σιγκούρτανσον προσπάθησε ν’ αναλύσει.

Ως Αποελίστας δεν θα μπορούσε να κρύψει και το οπαδικό του συναίσθημα, γι’ αυτό ακριβώς δεν παρέλειψε να τονώσει τον Αποελισμό, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο.

Όλα καλά και Αποελίστικα, ωστόσο δυστυχώς για όλους εμάς το όλο θέμα περιορίστηκε αυστηρά στον ΑΠΟΕΛ και μόνο.

Δεν τοποθετήθηκε εκτενώς για θέματα που απασχολούν και πληγώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Και ως πρόεδρος της ομάδας που κρίνεται η πιο πετυχημένη στο χώρο, αν μη τι άλλο περιμέναμε ν’ ακούσουμε τις απόψεις του για τα δρώμενα των τελευταίων μηνών.

Πέραν των κλισέ για τη διαιτησία, «με ξένους ή χωρίς ο ΑΠΟΕΛ διαπρέπει», πέραν μιας επιδερμικής επισήμανσης για τα τελευταία δρώμενα του τύπου «να λάμψει η δικαιοσύνη» , δυστυχώς επέλεξε να αποφύγει την όποια σοβαρή και στιβαρή τοποθέτηση.

Ούτε αναφέρθηκε στην όχι και πολύ παλιά συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ομόλογος του στην Ομόνοια, ούτε μίλησε για τον Μασιά και τον διαιτητή Κωνσταντίνου που βρίσκονται στο κελί, απόφυγε ν’ αναφερθεί στους κόκκινους φακέλους που έρχονται βροχή από το παρατηρητήριο της ΟΥΕΦΑ, δεν κριτίκαρε ούτε και υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της ΚΟΠ σε τέτοια σημαντικά θέματα, ούτε καν απάντησε συγκεκριμένα σ’ όλους όσους καταλογίζουν στον ΑΠΟΕΛ νίκες και θριάμβους που σχετίζονται γι’ άλλους λόγους μη ποδοσφαιρικούς.

Γενικώς ως πρόεδρος της πιο πετυχημένης ομάδας στην Κύπρο, επέλεξε να κάνει μια κουβέντα αμιγώς Αποελίστικη αγνοώντας γενικότερα τον χώρο τον οποίο η ομάδα του πρωταγωνιστεί.

Βεβαίως και έχει ελαφρυντικά αφού δεν ρωτήθηκε από τους επαγγελματίες που βρισκόντουσαν στο χώρο, αλλά άμα ήθελε να το κάνει, θα το είχε πράξει, αφού δεν δείχνει άτομο που μπορεί να τον οδηγήσει κανείς εύκολα εκεί που δεν θέλει.

Ως μη Αποελίστας δεν γνωρίζω πόσο ικανοποίησε τον κόσμο του, πιστούς και μη, έχω όμως την εντύπωση ότι έτσι και αλλιώς ο ίδιος έχει μάθει τους οπαδούς του να κρίνουν με βάση τις επιτυχίες. Συνεπώς αν πάρει το 8ο, θα είναι επιτυχημένος αν όχι, θα δεχθεί κριτική, άδικη ή όχι.

Ως άτομο όμως που ασχολούμαι και προβληματίζομαι με το ποδόσφαιρο και την βελτίωση της κατάστασης, προσδοκούσα σοβαρές τοποθετήσεις από τον ηγέτης της ομάδας που μόνιμα πρωταγωνιστεί και όλοι την κυνηγάνε μήπως και την εκθρονίσουν.

Δυστυχώς για μας, ευτυχώς για κάποιους άλλους η συνέντευξη τύπου του Πρόδρομου Πετρίδη ήταν απλά «μόνο ΑΠΟΕΛ».

Υ.Γ 1 Φτάσαμε μέσα Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πέρασε από το μυαλό μου ότι ο ΑΠΟΕΛ ενδεχομένως να μην είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Δεν το πολύ πίστεψα γι’ αυτό και δεν ανέφερα ούτε και έγραψα ότι φαβορί είναι άλλη ομάδα. Από σήμερα όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Για τους λόγους... θα τα πούμε μια άλλη φορά. 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X