ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ρομπίνιο: Θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης στη Βραζιλία!

Ζόρικα τα πράγματα για τον Βραζιλιάνο

Αδειάζει η άμμος στην κλεψύδρα όσον αφορά την υπόθεση βιασμού για την οποία έχει καταδικαστεί ο Ρομπίνιο, με τις Αρχές της Ιταλίας και της Βραζιλίας να συνεννοούνται σχετικά με την έκτιση της ποινής του πρώην Βραζιλιάνου άσου σε φυλακές της πατρίδας του.

Ο Ρομπίνιο μαζί με 5 ακόμα φίλους του, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για την κατηγορία του βιασμού μιας νεαρής κοπέλας σε νυχτερινό μαγαζί του Μιλάνου το 2013, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους «ροσονέρι». Η απόφαση του δικαστηρίου έχει εκδοθεί από το 2017, με τον πρώην ποδοσφαιριστή των Σάντος, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι να ασκεί μέσω των δικηγόρων του εφέσεις και να αιτείται περαιτέρω ακροάσεις.

Εν τέλει, η υπόθεση έμελλε να τελεσιδικήσει στις 19 Ιανουαρίου του 2022, με την ποινή της εννεαετούς κάθειρξης να είναι οριστική και χωρίς δικαίωμα αμφισβήτησης.

Εκ τότε οι ιταλικές Αρχές είχαν ζητήσει από τις βραζιλιάνικες την έκδοση του Ρομπίνιο, με το κράτος όμως της Λατινικής Αμερικής να διέπεται από ανάλογο νόμο ο οποίος δεν επιτρέπει την έκδοση κρατουμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της OGLOBO φαίνεται πως μετά από έναν περίπου χρόνο, η χρυσή τομή έχει βρεθεί και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Μαρία Ασίς Ντε Μόουρα, το αίτημα των ιταλικών Αρχών, ο Ρομπίνιο να εκτίσει την ποινή του στη Βραζιλία είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς.

Το επόμενο βήμα στη πολύκροτη υπόθεση αφορά πλέον, την έγκριση της απόφασης που καταδικάζει τον Βραζιλιάνο και από το Ανώτατο Δικαστήριο της πατρίδας του, πράγμα το οποίο είναι το πιθανότερο. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε ο πάλαι ποτέ διεθνής με τη «σελεσάο» θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει 9 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: sport-fm.gr

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση