ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πελέ: Το παρατσούκλι που έγραψε ιστορία

Οι δύο εκδοχές για το πως προέκυψε το παρατσούκλι

24sports team

info@24sports.com.cy

Φτωχότερος από το βράδυ της Πέμπτης είναι ο ποδοσφαιρικός πλανήτης καθώς ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως Πελέ, έφυγε απ’ την ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ένας θρύλος που θα μνημονεύεται όσο υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που αγαπούν αυτό που λέμε ποδόσφαιρο. Το όνομα Πελέ θα είναι πάντοτε στην ιστορία, ως ένα παρατσούκλι για όσους είναι προικισμένοι απ’ τους Θεούς του ποδοσφαίρου με τεράστιο ταλέντο.

Γύρω απ’ το όνομα του υπάρχουν πολλές θεωρείς. Πως προέκυψε το παρατσούκλι Πελέ; Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για το τι πραγματικά σημαίνει, ενώ ο ίδιος επέμενε πως δεν γνωρίζει πώς προέκυψε. Παρά ταύτα υπάρχουν δυο θεωρίες οι οποίες είναι οι επικρατέστερες

Η πρώτη εκδοχή γυρίζει πίσω το χρόνο, όταν μια μέρα καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο στα χωράφια του Τρες Κορασόες με του φίλους του. Η μπάλα τους αυτοσχέδια, φτιαγμένη με πανιά και χαρτιά. Τυχαία όμως εκείνη τη μέρα, ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, βρήκε μια άλλη μπάλα, πεταμένη κοντά σε έναν σταθμό τρένου. Η μπάλα αυτή ήταν ξεφούσκωτη, χαλασμένη αλλά δερμάτινη. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει. Όταν την πήρε στους φίλους του αυτοί του «κόλλησαν» το παρατσούκλι Πελέ το οποίο σήμαινε δέρμα σε πολλές λατινογενείς γλώσσες

Η δεύτερη εκδοχή αφορά ήρθε όταν σε νεαρή ηλικία ο ίδιος αποκαλούσε λανθασμένα τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή και τότε τερματοφύλακα της Βάσκο ντα Γκάμα, τον Μπιλέ ως Πιλέ. Από εκεί με μια μικρή παραλλαγή προέκυψε το Πελέ.

Ο ίδιος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως το Πελέ δεν ήταν το παρατσούκλι της αρεσκείας του, κι αν είχε την ευκαιρία δεν θα το κρατούσε (κάτι αδύνατον όμως να συμβεί αφού όλος ο κόσμος τον αποκαλούσε έτσι). Στο πέρασμα όμως των χρόνων άλλαξε την άποψη του, όταν ένας θεολόγος του είπε ότι η λέξη αυτή υπάρχει στη Βίβλο και στα εβραϊκά σημαίνει θαύμα, γεγονός που άλλαξε την άποψή του για το όνομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση