ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βόμβα: Σκέφτεται να ενταχθεί στην UEFA η Αργεντινή!

Στα πλαίσια των αντιδράσεων για την αντιμετώπιση από την CONMEBOL

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ολοταχώς προς μετωπική σύγκρουση οδεύει η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) με την αντίστοιχη της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), μετά τα όσα έγιναν στο Κόπα Αμέρικα τις τελευταίες μέρες.

Η Αργεντινή «βράζει» με τη διαιτησία του ημιτελικού με τη Βραζιλία και τα τελευταία συμβάντα που ακολούθησαν την αποβολή του Λίο Μέσσι στον μικρό τελικό με τη Χιλή και σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.dobleamarilla.com.ar σκέφτονται να το πάνε στα άκρα!

Συγκεκριμένα, μελετούν το ενδεχόμενο να αφήσουν την ομοσπονδία τους και να πάρουν μεταγραφή για την UEFA ώστε να παίζουν στις δικές της διοργανώσεις Εθνικών ομάδων! Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν από μεριάς του είχε προσκαλέσει Αργεντινή και Βραζιλία να λάβουν μέρος στο Nations League ως καλεσμένοι της UEFA, μιας και την περίοδο διεξαγωγής του έπαιζαν μόνο φιλικά. Το θέμα τότε δεν προχώρησε, η FIFA δεν ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη, όμως μετά τα όσα έγιναν στην AFA το σκέφτονται!

Ως πρώτη κίνηση θα είναι να δηλώσουν συμμετοχή στο επόμενο Nations League τη σεζόν 2020-21 και εκμεταλλευόμενοι το προηγούμενο της Αυστραλίας στη συνέχεια να ενταχθούν πλήρως. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η UEFA θα αποδεχόταν την Αργεντινή αλλά είναι μια πολύ βαριά απόφαση να πάρει η ομοσπονδία και υπάρχει διστακτικότητα ως προς το να τολμήσουν κάτι τέτοιο.

Σαφώς η FIFA θα αντιδράσει, ενώ η CONMENOL θα προχωρήσει στην αλλαγή έδρας διεξαγωγής του επόμενο Κόπα Αμέρικα που το όρισε από κοινού σε Αργεντινή και Κολομβία.

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση

X