ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα

Αναβολή για την 1η Οκτωβρίου

Για την 1η Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη των οκτώ υγειονομικών για πιθανή αμέλεια που οδήγησε στο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα το 2020. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να μην εγκρίνει προς το παρόν το αίτημα μεταφοράς της σορού του «Ντιεγκίτο» σε μαυσωλείο, που υπέβαλαν τα παιδιά του.

Ο Μαραντόνα πέθανε μετά από καρδιοαναπνευστική κρίση στις 25 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 60 ετών, μόνος, σε ιατρικό κρεβάτι σε κατοικία στο Τίγκρε, βόρεια του Μπουένος Άιρες, όπου ανάρρωνε, από νευροχειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο.
Όσο για τους κατηγορούμενους, πρόκειται για έναν νευροχειρουργό και θεράποντα ιατρό, έναν κλινικό ιατρό, έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο, έναν επικεφαλής νοσηλευτή και νοσηλευτές, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αμφισβητήσει είτε την παραπομπή τους σε δίκη, είτε την κατηγορία που τους αποδόθηκε, ωστόσο κατά την έφεση διατήρησε τον χαρακτηρισμό της «ανθρωποκτονίας με dolus eventualis», δηλαδή αδίκημα που χαρακτηρίζεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια ενώ γνωρίζει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο. Αδίκημα, που τιμωρείται με φυλάκιση από 8 έως 25 χρόνια.
Την Τετάρτη, το τμήμα εφέσεων του Δικαστηρίου του Σαν Ισίντρο, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, αποφάσισε να «αναστείλει την ακροαματική διαδικασία που είχε προγραμματισθεί για τις 4 Ιουνίου και να την επαναπρογραμματίσει για την 1η Οκτωβρίου από τις 9:30 π.μ. τοπική ώρα».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, υπάρχει «μια σειρά ζητημάτων που εγείρονται από τα διάφορα μέρη και τα οποία πρέπει ακόμη να επιλυθούν πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία».

Μεταξύ αυτών των προσφυγών, μια νοσοκόμα - η οποία από την αρχή είπε ότι είχε ακολουθήσει μόνο τις οδηγίες των γιατρών - ζήτησε να κριθεί χωριστά, ζητώντας παράλληλα ίση μεταχείριση.

Δεδομένης της τεχνικής φύσης των επιχειρημάτων και του απαιτούμενου χρόνου, ο δικηγόρος των κορών του Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζιανίνα, είχε ζητήσει με την σειρά του την αναβολή της δίκης, την οποία το δικαστήριο ενέκρινε.

Επιπλέον, στο ίδιο ψήφισμα την Τετάρτη, ο δικαστής αποφάσισε να μην αποδεχθεί «προς το παρόν, στη μεταφορά των λειψάνων» του Μαραντόνα, αίτημα που υπέβαλαν πριν από λίγες εβδομάδες οι κόρες του και η πρώην σύντροφός του, Βερόνικα Οτζέντα.

Το σχετικό αίτημα, αφορά στην μεταφορά των λειψάνων του Μαραντόνα, που βρίσκονται σε ιδιωτικό νεκροταφείο στην Μπέλα Βίστα, ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες, στην κεντρική συνοικία του Πουέρτο Μαδέρο, προκειμένου να γίνει ένα μαυσωλείο όπου «ο λαός της Αργεντινής και οι πολίτες του κόσμου, θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που ήταν το μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής».

Ο δικαστής αιτιολόγησε την προσωρινή του απόφαση για «πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να απαιτηθούν» στο πλαίσιο της δίκης.

Πηγή: sport-fm.gr

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση