ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σουκούρ: «Με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη»

Καταγγελίες από τον παλαίμαχο Τούρκο ποδοσφαιριστή κατά του Ερντογάν

Ο Χακάν Σουκούρ ζει πια στην Ουάσινγκτον, όπου εργάζεται ως οδηγός ταξί και πουλάει βιβλία για να ζήσει. Μίλησε στη Welt am Sonntag για τον Ερντογάν και για το πόσο έχει υποφέρει η οικογένειά του.

Όπως τόνισε ο Τούρκος παλαίμαχος άσος: «Έχω αρχίσει να δουλεύω. Δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου. Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει. Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή».

Ο Σουκούρ μίλησε και για τις κατηγορίες ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016: «Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου. Αλλά λέγομαι Χακάν Σουκούρ. Μπορούν να μου πουν για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Όχι. Απλά με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας».

Ο Σουκούρ είχε και ένα μήνυμα για τον Ερντογάν: «Να επιστρέψει στη δημοκρατία, στην δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X