ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρώσος τερματοφύλακας έγινε εθελοντής στον ουκρανικό στρατό!

Διαβάστε την απίθανη ιστορία του Ιβάν Λούκα Βαβασόρι

Διαβάστε την απίθανη ιστορία του Ιβάν Λούκα Βαβασόρι, που έγινε διάσημος λόγω της απαγωγής της θετής μητέρας του και τώρα δηλώνει έτοιμος για αποστολή αυτοκτονίας κατά των Ρώσων στρατιωτών.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1997 η Αλεσάντρεα Σγκαρέλα έκανε τις τελευταίες ετοιμασίες για να πάρει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τον υιοθετημένο της γιο, Ιβάν Λούκα.

Η σύζυγος του Πιέτρο Βαβασόρι, γνωστού βιομηχάνου της Λομβαρδίας, δεν πρόλαβε όμως να δει τον γιο της καθώς έπεσε θύμα απαγωγής με την ομηρία της να διαρκεί 267 ημέρες...

«Αυτό που με κράτησε ήταν τα γράμματα, τα παραμύθια που έγραφα για τον Λούκα», είχε παραδεχθεί μετά την απελευθέρωση της όταν αντίκρισε τον γιο της που είχε υιοθετηθεί από μια ρωσική οικογένεια.

Μόνο που τρεις δεκεαετίες αργότερα ο Ιβάν Λουκα φαίνεται ότι δεν νιώθει τίποτα για τις ρωσικές ρίζες του καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου δηλώνοντας έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του σε αποστολή αυτοκτονίας.

Άλλοτε ταλαντούχος τερματοφύλακας με θητεία σε ομάδες της Γ' Εθνικής της Ιταλίας, ο Ιβαν Λούκα Βαβασόρι ταξίδεψε πριν από ένα μήνα στη Βολιβία (!) για να δοκιμαστεί από την Ρεάλ Σάντα Κρουζ σε μια τελευταία προσπάθεια να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή, ωστόσο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε άρδην τα σχέδια και τις προτεραιότητες του...

«Δεν μπορώ να στέκομαι απλά και να παρακολουθώ το τι συμβαίνει...», ανέφερε σε βίντεο του στο Tik Tok στις 28 Φεβρουαρίου όταν και ανακοίνωσε την απόφαση του να καταταγεί εθελοντής στη λεγεώνα των ξένων που μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών και κατά των Ρώσων (συμπατριωτών του).

Λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να ποστάρει φωτογραφίες και βίντεο του ίδιου και των συμπολεμιστών του, αλλά στο τελευταίο του μήνυμα σόκαρε τους πάντες με αυτά που ανέφερε.

Έχοντας πλέον μεταφερθεί στο μέτωπο, ο 30χρονος Ιταλός τερματοφύλακας δήλωσε: «Πολεμάμε εδώ και ώρες. Οι Ρώσοι μοιάζουν να είναι παντού. Με τον ταγματάρχη αποφασίσαμε να επιτεθούμε και να μην τους περιμένουμε. Το να πεθάνεις 20 χρόνια νωρίτερα ή 20 χρόνια αργότερα δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι να πεθάνεις με καλό τρόπο. Μόνο τότε αρχίζει η ζωή... Αυτό θα είναι το τελευταίο μου βίντεο δεν ξέρω κι εγώ για πόσο καιρό ακόμη!»

Πηγή: protothema.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση