ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς αποφεύχθηκε το πραξικόπημα στη Μολδαβία από οπαδούς της Παρτίζαν!

Οι Μολδαβοί έδωσαν λεπτομέρειες αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Σέρβους οπαδούς

Οι λόγοι που η Παρτίζαν έπαιξε στη Μολδαβία ενάντια στη Σέριφ Τιρασπόλ για τα playoffs του Europa Conference League δίχως τους οπαδούς της ήταν αρκετά ιδιαίτεροι.

Βλέπετε, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση εισόδου σε όσους φίλους της σερβικής ομάδας ήθελαν να κάνουν το εν λόγω ταξίδι υπό τον φόβο ότι στις τάξεις τους βρίσκονταν ταραχοποιά στοιχεία που, υποκινούμενα από τη Ρωσία, θα επιχειρούσαν να προκαλέσουν χάος στο Κισινάου ούτως ώστε να καταλυθεί η φιλοδυτική κυβέρνηση!

«Εκπαιδευμένοι μαχητές επρόκειτο να παρεισφρήσουν στις τάξεις των οπαδών της Παρτίζαν» ανέφερε ο Μολδαβός βουλευτής Άντριαν Τσεπτόναρ, ενώ μιλώντας στο Josimar Football, ο γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας, Αλεξέι Ντανίλοφ, υποστήριξε πως «ξέρουμε τα ονόματά τους, παρακολουθούμε στενά αυτούς τους ανθρώπους».

Όλα αυτά έρχονται και κουμπώνουν στα λεγόμενα της προέδρου της χώρας, Μάια Σάντου, που μέσα Φεβρουαρίου είχε πει πως «οι Ρώσοι θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του Κισινάου. Τα έγγραφά μας δείχνουν πως υπάρχουν οργανωμένες δράσεις κατά της δημοσίας τάξης. Μέσα σε αυτά που εντοπίσαμε, υπάρχουν μέχρι και οδηγίες για το πώς να μπεις στη Μολδαβία αν είσαι πολίτης της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου».

Ο... συναγερμός σήμανε τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση, όταν έφτασαν στη μολδαβική πρωτεύουσα δώδεκα Σέρβοι. Γεγονός ασυνήθιστο, με δεδομένο ότι το Κισινάου δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό που θα προσέλκυε οπαδούς τόσο νωρίς.

Οι εν λόγω οπαδοί δεν έγιναν δεκτοί στη χώρα και αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ άλλοι Σέρβοι που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν για Μολδαβία από το Βουκουρέστι την επόμενη μέρα έμαθαν έγκαιρα ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι!

Κατά τον Τσεπτόναρ, «το σχέδιο ήταν να έρθει στη χώρα ένα μεγάλο γκρουπ οπαδών της Παρτίζαν. Χάρη στις ενέργειες των μυστικών μας υπηρεσιών, αυτό δεν συνέβη. Ενημερωθήκαμε πως πράκτορες απεσταλμένοι από το Κρεμλίνο σκόπευαν να εισέλθουν στη χώρα με πλαστά χαρτιά, τα οποία θα τους παρουσίαζαν ως Σέρβους, Λευκορώσους ή Μαυροβούνιους».

Εντέλει, ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με την Παρτίζαν να επικρατεί 1-0. Η Σέριφ πέτυχε μεγάλη ανατροπή νικώντας 3-1 στο Βελιγράδι, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «16» του Conference. Είναι σαφές όπως πως αν ευσταθούν τα όσα έχουν εντοπίσει οι μολδαβικές αρχές, το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, ειδικά όσο μαίνεται ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία...

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση