ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή αποκλεισμού ενός έτους παγκοσμίως στον Όφερμαρς

Για σεξουαλική παρενόχληση

Με ποινή αποκλεισμού ενός έτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, τιμωρήθηκε ο Μαρκ Όφερμαρς, για σεξουαλική παρενόχληση μιας υπαλλήλου του Άγιαξ.

Η ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIFA και εκείνη επέβαλλε παγκόσμια απαγόρευση στον Ολλανδό παλαίμαχο άσο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η αθλητική δικαστική Αρχή της Ολλανδίας έκρινε ένοχο τον Όφερμαρς, αφού εξετάστηκαν 300 σελίδες με μηνύματα WhatsApp, που στάλθηκαν σε περίοδο 3,5 ετών και είχαν κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο.

Τότε, ο Όφερμαρς είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο απαγόρευσης ενασχόλησης με το ολλανδικό ποδόσφαιρο και για ακόμη έναν, με διετή αναστολή.

Ωστόσο, με παρέμβαση της FIFA, η τιμωρία του Όφερμαρς αφορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρκ Όφερμαρς είχε καταγγελθεί από τον, τότε, γενικό διευθυντή του Άγιαξ και πρώην συμπαίκτη του, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, με την ομάδα του Άμστερνταμ να προσλαμβάνει έναν δικηγόρο για να ερευνήσει την υπόθεση. Σύμφωνα με την αναφορά του Άγιαξ, ο 50χρονος είχε προσεγγίσει 10-15 γυναίκες με μηνύματα που δεν αφορούσαν τη δουλειά, ωστόσο καταδικάστηκε μόνο γι' αυτά που παρουσίασε μία γυναίκα στον Φαν ντερ Σαρ. Η ταυτότητα των υπολοίπων γυναικών δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Όφερμαρς αποχώρησε από τον Άγιαξ τον Φεβρουάριο του 2022, εξαιτίας του σκανδάλου, ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα συζήτησε με τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου για πιθανή επιστροφή του. Δύο μήνες αργότερα προσελήφθη ως τεχνικός διευθυντής στην Άντβερπ, αν και προ ημερών κυκλοφόρησαν ξανά φήμες περί επιστροφής στον Άγιαξ.

aek365.org

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X