ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πείραμα στο MLS με προσωρινές αλλαγές

Η IFAB φέρεται να επέλεξε το αμερικανικό πρωτάθλημα για την δοκιμή

Το MLS, το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να γίνει η διοργάνωση στην οποία θα δοκιμαστούν οι προσωρινές αλλαγές στην διάρκεια ενός αγώνα, σε περίπτωση που ένας παίκτης χτυπήσει στο κεφάλι και το ιατρικό τιμ της ομάδας του χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τον εξετάσει.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η IFAB (International Football Association Board), η ανεξάρτητη επιτροπή της FIFA που αποφασίζει για νέους κανονισμούς ή τις αλλαγές σε ήδη υπάρχοντες, επέλεξε το MLS ως πεδίο δοκιμών για αυτή την καινοτομία.

Αυτή η αλλαγή θα μπορεί να γίνει, εφόσον κρίνεται πως υπάρχει κίνδυνος διάσεισης του τραυματία ποδοσφαιριστή. Η ομάδα θα τον αντικαθιστά και, εφόσον μπορεί να συνεχίσει χωρίς πρόβλημα, θα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στον αγώνα.

Η IFAB προχωράει σε αυτή την δοκιμή, με αφορμή την πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, η οποία έδειξε ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν εγκεφαλικά προβλήματα, λόγω της ενασχόλησής τους με το άθλημα.

Αυτή η προσωρινή αλλαγή προέκυψε ύστερα από μελέτη αθλημάτων όπως το ράγκμπι, όπου υπολογίζεται ότι τα ιατρικά τιμ χρειάζονται περί τα δέκα λεπτά για να κάνουν μια πιο ακριβής ιατρική διάγνωση για έναν τέτοιο τραυματισμό.

Πηγή: gazzetta.gr

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X