ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Ιός» της FIFA κάνει ζημιές

Πασανάκατες οι ομάδες στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η πιο ζόρικη περίοδος της σεζόν είναι ασφαλώς αυτή κοντά σε Απρίλη-Μάη που κρίνονται τα πάντα, όμως η πιο περίεργη είναι μακράν αυτή που τώρα διανύουμε. Περίεργη για τους προπονητές κυρίως, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο πως θέλουν να παίξουν και στην κατάσταση των παικτών.

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι το 2024, που τελειώνει η περίοδος που είναι ήδη γνωστό το καλεντάρι, να συζητηθεί εκ νέου και από την αρχή

«Τώρα ξεκινά η κανονική σεζόν», είπε ο Πεπ Κουαρδιόλα για τη Μαν. Σίτι. Εννοούσε το γεγονός πως ξεκινά το τσάμπιονς λιγκ και πλέον κάθε τρεις μέρες θα έχει να προετοιμάσει εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Είναι όμορφο να έχεις ένα ματς την εβδομάδα, αλλά και αδύνατο αν είσαι μεγάλος σύλλογος. Το χειρότερο βέβαια, για τις ομάδες αυτές, είναι πως υποχρεούνται να μπουν σε αυτή την «κανονική» περίοδο μετά από διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Μάλιστα, μετά και από ένα Καλοκαίρι που είχαμε Κόπα Αμέρικα, Αφρικανικό και Gold Cup. Έχεις καμιά 10αρια παίκτες να μην έκαναν κανονική προετοιμασία, τους εντάσσεις στα τέλη Αυγούστου σε ρυθμό και φεύγουν πάλι για την άλλη άκρη της γης.

Ο Λο Σέλσο επέστρεψε τραυματίας από τα παράθυρα, ο Μέσσι με το που μπήκε στην προετοιμασία της Μπάρσα τέθηκε νοκ άουτ και δεν επέστρεψε, ο Σουάρες την πάτησε στην πρεμιέρα με την Μπιλμπάο, ο Φερναντίνιο μπήκε τραυματίας στη σεζόν, ο Άλισον στάθηκε άτυχος επίσης στην πρεμιέρα. Όλα αυτά χωρίς να αναφέρουμε το τι γίνεται στη Ρεάλ που πρόκειται περί νοσοκομείου κανονικού! Τελευταίο θύμα ο Μόντριτς.

Όλα αυτά απασχόλησαν έντονα το πρόσφατο συνέδριο της ECA και βεβαίως έτυχαν αξιολόγησης και παλαιότερα από τους συλλόγους. Μπήκε ένα ποσό ως αποζημίωση και ας το πούμε «ασφάλειας» για τους παίκτες αλλά άμα χάσω το αστέρι μου τρεις μήνες ποιος μπορεί να υπολογίσει το ύψος της ζημιάς;

Ποια είναι η λύση; Να καταργηθεί το ποδόσφαιρο των Εθνικών ομάδων αποκλείεται και κανείς, τουλάχιστον ανοιχτά, δεν το έχει εισηγηθεί. Να συνεχιστεί αυτή η τρέλα με το υφιστάμενο καλεντάρι επίσης είναι κάτι που δεν ευνοούν με τίποτα οι σύλλογοι. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι το 2024, που τελειώνει η περίοδος που είναι ήδη γνωστό το καλεντάρι, να  συζητηθεί εκ νέου και από την αρχή. Είναι λες και αδειάζουν όλες οι ημερομηνίες και θα συζητήσουν από την αρχή τα πάντα. Έχουν γίνει διάφορες σκέψεις, συμφωνία δεν υπάρχει, αλλά η προσπάθεια για να βγει το ποδόσφαιρο κερδισμένο από όλο αυτό θα γίνει. Οι ποδοσφαιριστές είναι μεν επαγγελματίες, αλλά όχι μηχανές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
FIFA  |  ECA  | 

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

MLS is Back!

MLS is Back!

Μη χάσετε αυτή την εκπληκτική προσφορά της Meridianbet!
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΑΛΛΕΣ
X