ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Konrad Adenauer Stiftung στο γήπεδο του Ορφέα

Ελληνογερμανικός φορέας πραγματοποιεί έρευνα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο

24sports team

info@24sports.com.cy

Διεθνές ενδιαφέρον  έχει εκδηλωθεί αυτές τις μέρες για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο των δυο κοινοτήτων και τη μεταξύ τους σχέση διά του αθλήματος.

Το γήπεδο του Ορφέα Λευκωσίας δεν επιλέγηκε τυχαία από τους δημοσιογράφους του Konrad Adenauer Stiftung που  βρίσκονται στο νησί μας αυτές τις μέρες για την έρευνα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο αφού γειτνιάζει, για την ακρίβεια, εφάπτεται στη νεκρή ζώνη, ενώ πίσω από το ένα γκολ ποστ βρίσκεται το τελευταίο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς με τα Τουρκικά στρατεύματα να είναι μια ανάσα πιο πέρα.  Η διαίρεση του  νησιού  στην πιο πιστή της απόδοση.  Η ηδονή των... διχοτόμων. Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.  

Ο Ελλαδίτης Στάθης Κετιτζιάν και ο Γερμανός Christian Hoch είναι οι δυο δημοσιογράφοι που ήλθαν  στο νησί μας  για  να εκπληρώσουν την αποστολή  και να καταγράψουν τα... ευρήματα, που για την ώρα δεν είναι ευχάριστα. 

Η πρόεδρος του Ορφέα Αγγέλα Ιωάννου ο προπονητής της ομάδας Ιωνάς Κουσή όπως και ποδοσφαιριστές μίλησαν στους δύο δημοσιογράφους  για την ιστορία του ακριτικού και ιστορικού συνάμα σωματείου, αλλά και για το πως βλέπουν την άλλη κοινότητα, λέγοντας άπαντες ευθέως και χωρίς περιστροφές  ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν ποδόσφαιρο με Τουρκοκύπριους.

 Ο Ορφέας με ομάδα παλαιμάχων, που σημειωτέον βρίσκεται σταθερά σε δράση, μετείχε την περασμένη εβδομάδα σε τουρνουά   παλαιμάχων μεταξύ Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών ομάδων.  

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν επαφές με ανθρώπους του αθλητισμού και στις δυο κοινότητες- προπονητές, παράγοντες δημοσιογράφους,  διοικητικά στελέχη ομοσπονδιών-  και θα παρουσιάσουν,  ως αντικείμενο, το που βρίσκονται τα πράγματα στο σκέλος της προσπάθειας για ενοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου, που έχει διαχωριστεί άπο το 1955. Οπως ίσως θυμάστε  η συμφωνία που υπογράφηκε  από όλους   τους εμπλεκόμενους το έτος  2013  για την ενοποίηση του ποδοσφαίρου στο νησί παραμένει σε κατάσταση αδρανοποίησης. 

Θυμίζουμε ότι η  5η Νοεμβρίου 2013 αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην Ιστορία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, με την υπογραφή στο «Σπίτι της FIFA» στη Ζυρίχη της προσωρινής διευθέτησης για την οργάνωση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Τα σχετικά έγγραφα υπογράφηκαν από τον  αείμνηστο Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου   και τον Πρόεδρο της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στην παρουσία του Προέδρου της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ και του Προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Το Konrad Adenauer Stiftung - είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Το πρόγραμμα λέγεται Dialoggers, και σκοπός είναι να καταπολεμηθεί η προκατάληψη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών μέσα από τη συνεργασία Ελλήνων  και Γερμανών δημοσιογράφων. 

Το θέμα που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα  από τη διμελή ομάδα  δημοσιογράφων είναι πως το ποδόσφαιρο μπορεί ή  όχι να ενώσει τις δύο κοινότητες  στην Κύπρο και πως οι δύο ομοσπονδίες δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν και γιατί. 

 

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση

Με τη φανέλα του Διγενή Μόρφου (με την μπάλα στα πόδια του, δεύτερος από δεξιά) έζησε υπέροχες στιγμές και το ποδοσφαιρικό του μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό…

«Να με πάρετε στο χωριό…»

Ο Σάββας Κοσιάρης και το 24sports φέρνουν στο προσκήνιο ιστορίες του αθλητισμού από το μαύρο καλοκαίρι του 1974
Σάββας Κοσιάρης
 |  ΔΙΓΕΝΗΣ
X