ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΣΤΟΚ: Αντιδράσεις στην απόφαση για κλήρωση

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Κέδρος

24sports team

info@24sports.com.cy

Πολλές αντιδράσεις  στην απόφαση για κλήρωση στο πρωτάθλημα ΣΤΟΚ.

Αναλυτικά πιο κάτω:

Υπόψη: Αξιότιμο Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ ΣΤΟΚ Θέμα: Διαδικασία Ανόδου στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, “ Αν ο ύπουλος, αόρατος και επικίνδυνος εχθρός Covid - 19 μας στέρησε τις πολλές μας αγωνιστικές πιθανότητες για άνοδο της προσφυγικής μας ομάδας στην επίλεκτη κατηγορία της Συνομοσπονδίας, ΕΣΕΙΣ πλειοψηφικά μας τις ΚΛΕΨΑΤΕ !!!” Αναφερόμαστε βεβαίως στην πρόσφατη απόφαση σας για τον τρόπο ανόδου ομάδων από τα αγροτικά πρωταθλήματα στην Επίλεκτη ΣΤΟΚ. Καμία έννοια ποδοσφαιρικής λογικής, δικαιοσύνης και όραμα αναβάθμισης του ήδη ταλαιπωρημένου αγροτικού ποδοσφαίρου.

Κατάπληκτοι ενημερωθήκαμε για την απόφαση σας περί κλήρωσης ( !!! ), για άνοδο σωματείων στην επίλεκτη κατηγορία ( και τον χείριστο τρόπο που επιλέξατε) και διερωτόμαστε πραγματικά αν οι πλειοψηφήσαντες της απόφασης, εξυπηρετούν τον αγνό σκοπό που είναι εντεταλμένοι να πράξουν ή εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως ΔΕΝ εξυπηρετούν το αγροτικό ποδόσφαιρο το οποίο δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα και το ρίχνετε σε περαιτέρω επικίνδυνη μιζέρια . Σκορπίσατε τεράστια απογοήτευση, υποτιμήσατε και περιφρονήσατε σωματεία τα οποία οφείλατε να χειροκροτήσετε και να επιβραβεύσετε. Δεν δείξατε το στοιχειώδη σεβασμό στην προσπάθεια ποδοσφαιριστών, προπονητών, συμβούλων και κόσμου που είχαν την δύναμη και το σθένος να κατέχουν την πρωτιά στην βαθμολογική κατάταξη των ομοσπονδιών τους, μια βαθμολογική κατάταξη που σεβάστηκε απόλυτα ( σε αντίθεση με εσάς ) η Κ.Ο.Π. , απόφαση την οποία κατά τα άλλα σέβεστε ( ;;; ). !!! Δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν έχετε επίγνωση της τεράστιας ζημιάς που προκαλούν τέτοιες αποφάσεις γιατί η απογοήτευση οδηγεί στην διάλυση ! Θα ήταν τραγικό…! Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Γνωρίζουμε πως είστε δημιουργός και λάτρης της σκέψης για τον τερματισμό του αναθεματισμένου θεσμού των αγώνων ένταξης με τα αναρίθμητα κακά του !

Η δημιουργία 2 περιφερειακών ομίλων θα ανακούφιζε οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τα σωματεία της επίλεκτης κατηγορίας ενώ παράλληλα θα αναβάθμιζε τα αγροτικά πρωταθλήματα και θα τερμάτιζε για πάντα την μάστιγα των αγώνων ένταξης. Αλήθεια πώς και γιατί εξαφανίστηκε δια μαγείας αυτή η περίπτωση που σε συνδυασμό με τις αναδιαρθρώσεις των πιο πάνω κατηγοριών ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εφαρμοστεί;

Πώς και γιατί καταλήξατε στην μακράν χειρότερη και άδικη απόφαση και απορρίψατε ακόμη και εισηγήσεις που ήταν ενδιάμεσες και υποφερτά πιο δίκαιες. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Το Σωματείο μας ΚΕΔΡΟΣ, είναι ότι πολυτιμότερο φέραμε από το κατεχόμενο χωριό μας Αγία Μαρίνα ( Σκυλλούρας ). Με κόπους και πολλές θυσίες το κρατάμε όχι μόνο ζωντανό αλλά και πρωταγωνιστή στα αγροτικά ποδοσφαιρικά και όχι μόνο δρόμενα. Στην φετινή χρονιά κτίστηκε και στελεχώθηκε με ικανότατους ανθρώπους που στόχο έχουν την άνοδο στην Επίλεκτη κατηγορία.

Η ποδοσφαιρική μας πορεία μας δικαίωνε αφού κατείχαμε πανάξια την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ΕΠΟΠΛ. Αυτή μας την θέση και πορεία είναι αξιότιμε κ. πρόεδρε που ανακόψατε τόσο εσείς όσο και δυστυχώς η οικία μας ομοσπονδία την οποία είχαμε προειδοποιήσει για τα άδικα σενάρια που κυκλοφορούσαν (επισυνάπτουμε επιστολή με τις θέσεις μας στο Παράρτημα Α που παραδόθηκε αρκετές ώρες πριν την περιβόητη συνεδρία του Δ.Σ της ΣΤΟΚ. Περιττό να αναφέρουμε ότι δεν μπήκαν καν στο κόπο μέχρι σήμερα να μας απαντήσουν. Τόση περιφρόνηση !!! )

Σαν προσφυγικό σωματείο ( πιθανώς το μοναδικό που διεκδικεί άνοδο ) νιώθουμε διπλή και τριπλή αδικία γιατί το κρατάμε με νύχια και δόντια ( αλήθεια πόσα άλλα δυστυχώς χάθηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη ) και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον δίκαιο μας αγώνα για επιστροφή. ΜΗΝ μας αποδυναμώνετε… !!! Αξιότιμε κ. Πρόεδρε , Δεν είναι αργά για να κάνετε δεύτερες σκέψεις για αυτή σας την απόφαση. Είμαστε σίγουροι πως θα πράξετε αυτό που επιβάλλει ο Θεσμός του Προέδρου της Συνομοσπονδίας που μεταξύ άλλων θα πρέπει να είναι η φύλαξη των αρχών, δικαίων και συμφερόντων του αγροτικού ποδοσφαίρου στην ολότητα του.

Θα μας έχετε συμπαραστάτες, όχι μόνο εμάς αλλά και όλους τους υγιώς ποδοσφαιρικά σκεπτόμενους ( σωματεία και φιλάθλους ) που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία. Με κάθε επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας, Με εκτίμηση Μιχάλης Χ’ Ιωσήφ Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκ. Κοινοποίηση: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΟΠΛ 2464, Κοτσιάτης Τηλ. 99-681448 19 Μαϊου 2020 Διοικητικό Συμβούλιο ΕΠΟΠΛ Λεωφόρος Στροοβόλου 11, 2018 Στρόβολος ΤΘ 25018 1306 Λευκωσία Τηλ.: 22-849750 Φαξ.: 22-849858 Υπόψη: Αξιότιμο Πρόεδρο ΕΠΟΠΛ Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, ΘΕΜΑ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΚΣας απευθύνω τους θερμούς και συναγωνιστικούς μου χαιρετισμούς μέσα από τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε και εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας η οποία αποτέλεσε την αιτία να διακοπεί το πρωτάθλημα μας. Εύχομαι πραγματικά να είστε καλά, να χαίρετε άκρας υγείας και αυτή η μάστιγα της πανδημίας να εξαφανιστεί το συντομότερο και να τα πούμε ξανά στους συνήθεις χώρους συνάντησής μας: τα γήπεδα! Αφορμή για την επιστολή μας αυτή αποτέλεσε η δική σας επιστολή ημερομηνίας 18 Μαΐου επί της ουσίας της οποίας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία και δυσαρέσκεια μας και σας παραθέτουμε τους λόγους και την ανάλυση μας πιο κάτω:

Ο όρος «Πρωτάθλημα Ένταξης Επίλεκτης Κατηγορίας» δεν υφίσταται πλέον. Η προκήρυξη έχει καταστρατηγηθεί λόγω ανωτέρας βίας και ποτέ δεν θα διεξαχθεί. Άρα, αυτό το οποίο επικαλείστε απλά δεν υφίσταται. Η επιλογή των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ θα γίνει εκτός γηπέδων. Συνεπώς, είναι αδόκιμο να καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε «Πρωτάθλημα Ενταξης» Το πρόβλημα με τη διακοπή των αγώνων αντιμετωπίστηκε και στην ΚΟΠ.

Η ΚΟΠ έκανε μια διαχείριση την οποία θα ήταν καλό να αντιγράψουμε και να αποτελέσει προηγούμενο, επειδή, επί της ουσίας, η ΚΟΠ αναγνώρισε τη δεσπόζουσα θέση εκάστης ομάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και απένειμε τα σχετικά ανταλλάγματα που επωφελείται η θέση. Επίσης, «αποζημίωσε» τις ομάδες οι οποίες τη δεδομένη στιγμή θα υποβιβάζονταν με το να καταργήσει τη διαβάθμιση σε όλες τις κατηγορίες αφού δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν. Η ενέργεια αυτή της ΚΟΠ ήταν απόρροια της απρόσμενης διακοπής του πρωταθλήματος και τη δεδομένη στιγμή, η ΚΟΠ, εκαλείτο να λάβει τις όποιες αποφάσεις επικαλούμενη το περί δικαίου αίσθημα και αφού έγινε πλήρης συνεννόηση με όλα τα σωματεία μέσα από τηλεδιασκέψεις. Τη δεδομένη καλείται και η ΣΤΟΚ συναποτελούμενη από όλες τις Τοπικές Ομοσπονδίες να αποφασίσει για την τύχη της επιλογής των ομάδων οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τον επόμενο χρόνο στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διαβούλευση της ΕΠΟΠΛ με τα σωματεία της για το πως θα έπρεπε να γίνει αυτό. Το σίγουρο είναι ότι, εντελώς δίκαιη λύση δεν υπάρχει δεδομένης της κατάστασης, όμως, λαμβάνοντας υπόψη και κάποιες εισηγήσεις οι οποίες ακούστηκαν από τους εκπροσώπους της ΚΟΠ, η ΕΠΟΠΛ θα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί, να αναβαθμιστεί για τις επόμενες χρονιές και να επιλέξει τη λύση η οποία ήτανε η λιγότερο άδικη για τα σωματεία. Η κλήρωση σαφέστατα και αδικεί ομάδες οι όποιες οραματίστηκαν, σχεδίασαν, εργάστηκαν σκληρά, προέβησαν σε δαπάνες και δικαίως ήταν στη κορυφή της βαθμολογίας τη δεδομένη στιγμή. Ο ΚΕΔΡΟΣ ήτανε μια τέτοια ομάδα η οποία αδικήθηκε όσο καμία άλλη από τη διακοπή.

Είναι κρίμα κύριε πρόεδρε να παίζεται μια τέτοια πορεία στην κλήρωση, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ευ αγωνίζεσθε να είμαι πρώτος και να θέτεις την τύχη μου στην κλήρωση. Επανερχόμενος στα προ-σχέδια τα οποία ετοιμάστηκαν από τους αξιωματούχους της ΚΟΠ, καλούμε την ΕΠΟΠΛ σε συνεργασία με την ΣΤΟΚ να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Οι μόνοι και κύριοι κερδισμένοι αυτών των σχεδίων θα είναι το αγροτικό ποδόσφαιρο και ο τρόπος με τον οποίο θα καταστεί ανταγωνιστικό.

Εφαρμόστε την αναβάθμιση της επίλεκτης της ΣΤΟΚ επιλέγοντας τις πρωταθλήτριες των Ομοσπονδιών την τρέχουσα περίοδο και παράλληλα αναβαθμίστε και το ίδιο το αγροτικό ποδόσφαιρο καθιστώντας το ανταγωνιστικό – γεγονός το οποίο θα σημαίνει πολύ περισσότερο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Συμμετέχουμε ανελλιπώς στην Ομοσπονδία της ΕΠΟΠΛ αφότου εκτοπιστήκαμε λόγω της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής και αφότου παράλληλα εκτοπιστήκαμε από την Τοπική Συνομοσπονδία Κερύνειας στην οποία ανήκαμε.

Περήφανα εκπροσωπήσαμε την ΕΠΟΠΛ όλες αυτές τις δεκαετίες και περήφανα διαπρέψαμε στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας καθιστώντας μας ως ένα σωματείο με πολυάριθμες κατακτήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και σε αυτή την κρίση την οποία διέρχεται το αγροτικό ποδόσφαιρο, θα πρυτανεύσει η λογική, το ήθος και η εντιμότητα. Αυτοί οι όροι μεταφράζονται σε αναγνώριση των κόπων των ομάδων και στην αποφυγή των όποιων κληρώσεων. Συνεπώς, επιλογή των πρωταθλήτριων ομάδων στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ και παράλληλα αναβάθμιση του αγροτικού ποδοσφαίρου. Αντίθετη διαδικασία από την πιο πάνω θέση του σωματείου μας που βασίζεται υπό τις περιστάσεις στο δίκαιο και την ευλαβική αναγνώριση της βαθμολογικής κατάταξης (βλέπε ΚΟΠ) θα μας βρει διαφωνούντες και ως εκ τούτου το σωματείο μας επιφυλάττει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του. Με εκτίμηση Μιχαλάκης Χατζηιωσηφ (Πρόεδρος)

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση

Με τη φανέλα του Διγενή Μόρφου (με την μπάλα στα πόδια του, δεύτερος από δεξιά) έζησε υπέροχες στιγμές και το ποδοσφαιρικό του μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό…

«Να με πάρετε στο χωριό…»

Ο Σάββας Κοσιάρης και το 24sports φέρνουν στο προσκήνιο ιστορίες του αθλητισμού από το μαύρο καλοκαίρι του 1974
Σάββας Κοσιάρης
 |  ΔΙΓΕΝΗΣ
X