ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ορφέας: Ενάντια σε διακοπή ή ακύρωση του πρωταθλήματος

Ανακοίνωση του ακριτικού σωματείου

Ανακοίνωση υπογραμμένη από την πρόεδρο του σωματείου Αγγέλα Ιωάννου εξέδωσε ο Ορφέας Λευκωσίας αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Επίλεκτης κατηγορίας της ΚΟΠ, τασσόμενος ενάντια σε κάθε θέση η πράξη που τείνουν προς ακύρωση του πρωταθλήματος.

«Σχετικά με πρωτοβουλία ορισμένων Σωματείων της Επίλεκτης Κατηγορίας, για ακύρωση του φετινού Πρωταθλήματος, δημοσιεύουμε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει για τους ποδοσφαιριστές 9 μήνες αποχή

Με έκπληξη έλαβα την επιστολή σας, όχι γιατί δεν γνώριζα τις θέσεις πολλών από τα σωματεία που υπογράφουν την επιστολή, αλλά γιατί ως άτομο και κατ’ επέκταση ως σωματείο που από τον Αύγουστο συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις και ήμουν ενεργό μέλος στην προσπάθεια για βελτίωση της γενικής κατάστασης αλλά και της ειδικής κατάστασης με την πανδημία που επικρατεί στην Επίλεκτη πιστεύω θα έπρεπε έστω και τυπικά να ενημερωθώ για αυτή την πρωτοβουλία.

Για λόγους που ακόμα δεν μπορώ να αντιληφθώ, ενώ πολλά σωματεία που δεν υπογράφουν την επιστολή έχουν ενημερωθεί από πριν. Ισως είμαστε το μόνο σωματείο που αγνοήθηκε. Πέρα από τα πιο πάνω και σε ότι αφορά την ουσία του θέματος ως ΟΡΦΕΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διαφωνούμε με την θέση για ακύρωση και διακοπή του πρωταθλήματος.

Είναι η πεποίθηση μας ότι οι συνέπειες τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στα σωματεία μας θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ακύρωση του πρωταθλήματος για μας σημαίνει ακύρωση της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλαμε εμείς και οι ποδοσφαιριστές μας σε φοβερά δύσκολες συνθήκες. Ακύρωση για μας σημαίνει ότι πετάμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειας μας απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας που καθημερινά μας ρωτούν πότε θα μπορέσουν να ξαναμπούν γήπεδο. Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές τυχόν διακοπή του πρωταθλήματος τους καταδικάζουμε να παραμείνουν εκτός γηπέδου για περισσότερο από 9 μήνες.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει για τους ποδοσφαιριστές 9 μήνες αποχή. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό ιδιαίτερα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην επίλεκτη για να παίξουν ποδόσφαιρο να αποκτήσουν εμπειρία για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα στις πιο πάνω κατηγορίες. Θα ήταν καταστροφικό όμως και για την αξιοπιστία των σωματείων μας έναντι των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν θα μπορούν να μας εμπιστευτούν και θα αναζητούν ομάδες στις πιο πάνω κατηγορίες.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και τις οποίες όλοι βιώνουμε, θα συμφωνήσουμε με την θέση του σωματείου ΚΟΡΝΟΣ FC 2013 ότι με την διακοπή του πρωταθλήματος μετά από δικό μας αίτημα θα θεωρηθεί το πρωτάθλημα μας εντελώς ερασιτεχνικό και θα χάσουμε και εκείνους τους λίγους που μας στηρίζουν οικονομικά. Θεωρούμαι ότι όλοι μαζί θα έπρεπε να ζητήσουμε την ουσιαστική οικονομική στήριξη της πολιτείας για να επιστρέψουμε στα γήπεδα και όχι να ζητούμε να φύγουμε από αυτά. Σεβόμαστε απόλυτα τις θέσεις σας όμως και εμείς ως ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας διαχωρίζουμε τη θέση μας και επιθυμούμε επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος μας.

Με εκτίμηση Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡΦΕΑ Λευκωσίας

Αγγέλα Ιωάννου
Πρόεδρος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση