ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρις Σωφρονίου: «Το Μακάρειο δικαιωματικά είναι και δική μας έδρα» (ηχητικό)

Όλα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Πρόεδρος του Διγενή Μόρφου, Κρις Σωφρονίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου μεταξύ άλλων για το θέμα που προέκυψε με την Ομόνοια να θέλει να χρησιμοποιήσει από του χρόνου ως έδρα το Μακάρειο. Ο Διγενής είναι μια εκ των πέντε ομάδων που επηρεάζονται.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με την Ελπίδα Αστρομερίτη και την άνοδο στη 2η κατηγορία: «Επτά χρόνια για τον Διγενή στην 3η κατηγορία είναι πολλά. Είναι τοπικό ντέρμπι και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την επιστροφή στη 2η κατηγορία».

Για την άνοδο και τα οικονομικά της ομάδας: «Είναι απίστευτο επίτευγμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους προκατόχους μου. Ο Διγενής μετά την πτώση από την 1η κατηγορία είχαμε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Η ομάδα συνειδητά επέλεξε να πέσει κατηγορία. Για να αγωνιστεί και να σωθεί η ομάδα λόγω εμπάργκο παίξαμε με παιδιά των ακαδημιών μας. Φτάσαμε κοντά στο να κλείσουμε. Κάνουμε μια οικονομική περισυλλογή και έχουν μειωθεί τα χρέη. Μετρούμε τις δυνάμεις μας και ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε. Θέλουμε να έχουμε καλή πορεία στην δεύτερη κατηγορία. Είμαστε παραδοσιακά μια ομάδα της 1η κατηγορίας, αλλά θέλουμε προς το παρόν να εδραιωθούμε στη 2η κατηγορία. Είναι μεγάλη η διαφορά της τρίτης κατηγορίας από τη δεύτερη. Αδικούνται οι ομάδες της 2η κατηγορίας για τα τηλεοπτικά. Παίρνουν από 20.000 ευρώ. Πρέπει η ΚΟΠ να δει τις ακαδημίες των μικρών κατηγοριών. Δεν γίνεται να παίρνουν κονδύλια μόνο οι ομάδες της 1ης κατηγορίας για τις ακαδημίες τους. Θα πρέπει να δει πως διανέμονται τα κομμάτια από την πίττα καλύτερα η ΚΟΠ για να είναι πιο δίκαιο. Η ομάδα μας αποτελείται κατά 95% από Κύπριους παίκτες και είναι πολλά παιδιά της ακαδημίας μας. Εμείς μόνο ένα ξένο παίκτη έχουμε». 

Για τον κόσμο της ομάδας: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η βοήθεια από τον κόσμο της Μόρφου. Η πορεία μας έκανε τους Μορφίτες να απομακρυνθούν και να αδιαφορήσουν. Φέτος που είχαμε καλύτερη πορεία ο κόσμος ήρθε πιο κοντά. Ελπίζουμε να τους φέρουμε πίσω με τις πορείες μας».

Για τα οικονομικά: «Δεν έχουμε κάποιο τεράστιο χορηγό, αλλά είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και τις πληρωμές των παικτών μας».

Για το γήπεδο της Περιστερώνας: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δόξας που μας κάλεσε να αγωνιστούμε εκεί όταν γίνει το γήπεδο. Ας μην ξεχνούμε ότι τα χωριά αυτά όπως η Κατωκοπιά είναι της περιφέρειας Μόρφου. Είναι κάτι που θα μελετήσουμε. Προς το παρών είμαστε στο Μακάρειο. Είμαστε από τα αδικημένα προσφυγικά σωματεία και δεν έχουμε καταφέρει να χτίσει τη δική μας προσωρινή έδρα. Δεν παραχωρεί πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία το κονδύλι που παραχωρούσε παλιά».

Για το θέμα του Μακαρείου: «Δεν έχει ζητηθεί άποψη. Δεν έγινε κάποια επίσημη διαβούλευση. Δικαιωματικά είναι δική μας έδρα το Μακάρειο των προσφυγικών Σωματείων. Οποιαδήποτε ομάδα θέλει να αγωνίζεται στο Μακάρειο είναι ευπρόσδεκτη ειδικότερα αν θα προσφέρει οικονομικά σο να γίνουν βελτιωτικά έργα στο γήπεδο. Αλλά είναι και δική μας έδρα».

Για την επαναδραστηριοποίηση του καλαθοσφαιρικού Τμήματος: «Να πούμε ότι από τον Σεπτέμβρη επαναδραστηριοποιούμε το καλαθοσφαιρικό μας τμήμα. Είμαστε πολύ ιστορικό σωματείο, εκ των τριών ιδρυτικών της Ομοσπονδίας και η πρώτη ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Επιστρέφουμε επιτέλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΙΓΕΝΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X