ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διγενής Ακρίτας Μόρφου: Γιορτάζει 88 χρόνια ζωής

Όσο ο Διγενής ζει... η Μόρφου δεν πεθαίνει

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

88 χρόνια ζωής γιορτάζει σήμερα ο πρωταθλητής της Γ' Κατηγορίας που κέρδισε την άνοδο του στη Β', Διγενής Ακρίτας Μόρφου.

Αναλυτικά:

Ήταν 23/04/1931 όταν 36 Μορφίτες ζώντας κάτω από τον αποικιακό ζυγό τότε, με το όραμα της ελευθερίας στην ψυχή τους, σε μια φιλική σύναξή τους ίδρυσαν το Σωματείο με την επωνυμία Διγενής Ακρίτας Μόρφου.

Κλείνοντας σήμερα 88 χρόνια ιστορίας θέλουμε να καλέσουμε όλους του Μορφιτες που απέμειναν να κρατήσουν ψηλά το ανάστημα τους και να θυμίζουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους την αγαπημένη μας Μόρφου.

Όταν φτάσει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη ώρα της επιστροφής να πάμε όλοι μαζί πίσω και να ξαναγίνει η Μόρφου η παλιά καλή κωμόπολη των προγόνων μας.

Να ηχησουν ξανα η βουβές καμπάνες των ενοριών μας, να γεμίσουν τα στενά με νέους, γέρους και παιδιά....να οργωσουμε ξανα τα περιβόλια όπως μόνο εμείς οι Μορφιτες γνωρίζουμε και να ξαναδούμε τις αγαπημένες ομάδες τις Μόρφου μας να αγωνίζονται στην φυσική τους έδρα.

Να ξανακουσουμε το ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ από τις κερκίδες του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ...να ξανακουσουμε την φιλαρμονική ορχήστρα του σωματείου μας να παίζει σε διάφορες εθνικές γιορτές. Να ξαναδούμε τη νέα γενιά να μεγαλώνει μέσα στο σωματείο μας όπως τόσες άλλες γενιές μεγάλωσαν καθώς το σωματείο δεν ήταν μόνο για παιχνίδια αλλά έβγαζε ανθρώπους με ιδανικά και αξίες.

Ας ελπίσουμε για ακόμη μια φορά πως θα είναι τα τελευταία γενέθλια του Διγενή Ακρίτα Μόρφου μακριά από την αγαπημένη μας Μόρφου και αυτοί οι λίγοι που έμειναν τώρα κοντά στο σωματείο αντέξουν, γιατί είμαστε σίγουροι οι Μορφιτες θα αγκαλιάσουν ξανά την ομάδα τους...Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πως έπαψαν να νοιάζονται για τον Διγενή μας...

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΟΡΦΟΥ - 88 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

--
ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΟΡΦΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Όσο ο Διγενής ζει....η Μόρφου δεν πεθαίνει..est 1931..

ΔΙΓΕΝΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X