ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Αλκή κρίνει άνοδο και παραμονή!

Η πιθανότητα αποχώρησης της «Αθάνατης» δημιουργεί σενάρια που θα αλλάξουν τη βαθμολογία της Β' Κατηγορίας

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Η Αλκή βιώνει μια από τις πιο δύσκολες της χρονιές στην ιστορία της, καθώς χθες δέχθηκε «εμπάργκο» μεταγραφών από τον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ και βρίσκεται μία ανάσα από το οριστικό κλείσιμο.

Η σημερινή μέρα είναι αρκετά σημαντική για την Αλκή, καθώς απόψε θα γίνει η Γενική Συνέλευση που θα αποφασιστεί αν η ομάδα κλείσει ή όχι με το σενάριο αυτό να συγκεντρώνει μεγάλη πιθανότητα.

Όμως τι γίνεται αν η «Αθάνατη» βάλει «λουκέτο» και τι αλλάζει στη βαθμολογία του πρωταθλήματος; Η απάντηση βρίσκεται στην προκήρυξη της ΚΟΠ και αναφέρει ξεκάθαρα ότι: «Σε περίπτωση αποχώρησης (με οποιοδήποτε τρόπο) ομάδας από το Πρωτάθλημα μετά την έναρξη του, η ομάδα που αποχωρεί μηδενίζεται σε όλους τους αγώνες που έχει ήδη δώσει, ως επίσης και σε όσους ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος με 3-0 εις βάρος της και θα ισχύουν τα όσα αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη για αποχώρηση ομάδας».

Η Αλκή τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση του β’ γκρουπ και αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα οι ομάδες οι οποίες θα αγωνιστούν μαζί της θα πάρουν τρεις βαθμούς. Το ίδιο όμως θα συμβεί και στους προηγούμενους αγώνες που έδωσε η Αλκή και δεν έχει σημασία αν πήρε νίκη ή ισοπαλία.

Συγκεκριμένα η «Αθάνατη» κέρδισε Ολυμπιάς Λυμπιών και Αγία Νάπα, ενώ πήρε ισοπαλία με Πέγεια 2014, ΑΕΖ και Ομόνοια Αραδίππου. Αν λοιπών αποχωρήσει από το πρωτάθλημα αυτές οι ομάδες θα πάρουν τρεις βαθμούς. Έτσι η ΑΕΖ που βρίσκεται στην 1η θέση με 35 βαθμούς θα ανέβει στους 37 και θα ανοίξει τη διαφορά από τον 2ο Οθέλλο στους τέσσερις βαθμούς. Παράλληλα η Πέγεια 2014 που είναι στην 4η θέση με τους δύο βαθμούς που θα πάρει θα ανέβει στην 3η θέση και στους 32 βαθμούς, έναν πάνω από τον ΠΟ Αχυρώνα Ονήσιλο. Ενώ η Ομονοια Αραδίππου θα ανέβει στους 26 βαθμούς και στην 6η θέση.

Όσον αφορά το β’ γκρουπ η ουσιαστική διαφορά είναι στην Αγία Νάπα, η οποία με τους τρεις βαθμούς που θα πάρει θα ανοίξει τη διαφορά από την 14η θέση που οδηγεί στη διαβάθμιση στους εφτά βαθμούς και θα ανέβει στους 23 βαθμούς και στην 3η θέση του β’ ομίλου, ενώ θα απομακρυνθεί αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι θα παραμείνουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας η Ολυμπιάς που θα ανέβει στους 10 βαθμούς και η Αναγέννηση που έχει 16 βαθμούς.

Ωστόσο όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΚΗ: Τελευταία Ενημέρωση