ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
01 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Σωφρονίου: «Πρωταγωνιστικός ο ρόλος μας στη συμμαχία της β' κατηγορίας»

Η γραπτή δήλωση του προέδρου του Διγενή

Με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος του Διγενή Μόρφου, Κρις Σωφρονίου, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς μετά την απόφαση για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας.

Aναλυτικά:

Αγαπητοί φίλοι του Διγενή Ακρίτα Μόρφου,

Μετα την χθεσινή οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας ήθελα αν στείλω ένα ευχαριστήριο μήνυμα στους λίγου άλλα πιστούς φίλους μας που βοηθήσαν την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και γενικότερα στον κόσμο της Μόρφου που νιώθουμε τον παλμό τους. Μετα τον θρίαμβο της περσινής χρονιάς κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο η φετινή επιστροφή μας στην δεύτερη κατηγορία μετα από αρκετά χρόνια ήταν δύσκολο εγχείρημα μετά από μια ηρωική προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές μας κατάφεραν να τερματιστούν στην τέταρτη θέση του ομίλου μας εξασφαλίζοντας την παραμονή. Γνωρίζουμε όλοι για τις ποινές που επιβληθήκαν σε κάποιες ομάδες που δυστυχώς αλλοιώσαν την βαθμολογία και βρεθήκαμε στον όμιλο του υποβιβασμού.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα αλλά να τονίσω τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών και των προπονητών που πάραυτα πάλεψαν και έσωσαν την ομάδα βαθμολογικά υπό αυτές τις συνθήκες καταφέρνοντας να αποφύγουμε τις τελευταίας τέσσερις θέσεις άρα ουσιαστικά ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου δικαίως παραμένει στην Β κατηγορία έστω και αν τελικά η διαβάθμιση δεν ίσχυσε.

Ως διοίκηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρα τους ποδοσφαιριστές που συνέχισαν να προπονούνται ατομικά αλλά και τους ξένους ποδοσφαιριστές που έμειναν στην Κύπρο περιμένοντας τις εξέλιξής δείχνοντας την αγάπη και αφοσίωση τους προς τη ομάδα.

Ο Διγενής Ακρίτας Μορφου ολοκληρώνει αυτή την χρονιά επιτυχώς διασφαλίζοντας την παραμονή και με υπολογισμένο προϋπολογισμό, μην χρωστώντας πουθενά. Το σωματείο μας έπαιξε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην «συμμαχία» των ομάδων Β κατηγορίας στηρίζοντας την ομοσπονδία αλλά παίζοντας και σημαντικό ρόλο στην επιθυμία να αλλάξει η εικόνα της Β κατηγορίας στην Κύπρο. Αυτό θα συνεχιστή πιο εντατικά αφού σκοπός είναι η Β κατηγορία να εγίνει ο καθρέφτης του κυπριακού ποδοσφαίρου και να ανελιχτούν τα ταλέντα της ομάδας μας και των άλλων σωματείων της κατηγορίας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η δεύτερη μας ομάδα u19 ήταν στην τρίτη θέση πίσω από την Ανόρθωση και τον Εθνικό Άχνας, μια θέση που οδηγά στην πρώτη κατηγορία πριν από την διακοπή κάτι το οποίο θα διεκδικήσουμε ώστε η δεύτερη μας ομάδα να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία από την επόμενη χρονιά.

Έχουμε και ευχάριστες εξέλιξής στην καλαθόσφαιρα που μετά την πρώτη χρονιά επανασύστασης της ιστορικής μας ομάδας ήταν στην πρώτη θέση μαζί με την Ανόρθωση πριν διακοπή το πρωτάθλημα λόγο πανδημίας. Τα νεότερα είναι ότι ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου και η Ανόρθωση θα ανεβούν κατηγορία λόγω ισοβαθμίας που μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχής.

Κλείνοντάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το προπονητική ομάδα με καραβοκύρη τον Κώστα Λοίζου, την γραμματεία του σωματείου, την υπέροχή και ακούραστη Μαρίνα, αλλά και τα μέλη της διοίκησης για ένα υπέροχο ταξίδι την φετινής χρονιάς. Σας περιμένουμε στο γήπεδο για ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΙΓΕΝΗΣ MΟΡΦΟΥ: Τελευταία Ενημέρωση