ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
24° Λευκωσία,
30 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Εφικτή η παρουσία κόσμου στον τελικό

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μέχρι τα τέλη Μαΐου

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την επιστροφή μας στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας πλησιάζει στο τέλος της και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι ακόμη λίγη υπομονή.

Στην κανονικότητα περιμένουμε να επιστρέψει σύντομα και το ποδόσφαιρο, κανονικότητα η οποία προϋποθέτει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Γιατί ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, δεν είναι ποδόσφαιρο. Και πολύ αντέξαμε όλους αυτούς τους μήνες να βλέπουμε αγώνες σε άψυχα-βουβά γήπεδα.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο τελικός κυπέλλου μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έχοντας στο πλευρό τους οι δυο φιναλίστ ένα ποσοστό κόσμου σε σχέση με τη χωρητικότητα του γηπέδου.

Όλα δείχνουν ότι ο τελικός θα προγραμματιστεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη και η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ομάδα που θα περάσει στον τελικό από το ζευγάρι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου μέχρι τα τέλη Μαΐου, όταν θα διεξαχθεί και ο τελικός κυπέλλου, με την παρουσία κόσμου να μοιάζει αρκετά εφικτή σε αυτό το παιχνίδι. Ίσως οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά θα πρέπει να πιέσουν συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Όσο αφορά το πρωτάθλημα, ίσως επιτρέψουν οι συνθήκες την παρουσία κόσμου στις τελευταίες αγωνιστικές. Ωστόσο, κατά την άποψη μου δεν θα είναι δίκαιο να γίνουν με κόσμο κάποιοι αγώνες των πλέι οφ στο τέλος, από τη στιγμή που δεν ίσχυε κάτι τέτοιο από την 1η αγωνιστική της 2η φάσης. Κάποιες ομάδες θα νοιώσουν σίγουρα αδικημένες γιατί είχαν δώσει κρίσιμους αγώνες χωρίς κόσμο.

Επομένως, ο τελικός κυπέλλου φαντάζει κατά την άποψη μου ως το ιδανικό παιχνίδι για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

Κύπελλο: Τελευταία Ενημέρωση