ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σολωμού: «Πολύ δύσκολη απόφαση - Ευελπιστώ να γίνω προπονήτρια»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 η παλαίμαχη πλέον ποδοσφαιρίστρια

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε η παλαίμαχη πλέον ποδοσφαιρίστρια, Χριστιάνα Σολωμού, η οποία «κρέμασε τα παπούτσια» μετά από 17 χρόνια. Για το πόσο δύσκολο να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά και πως βλέπει το μέλλον της αναφέρθηκε η άλλοτε διεθνής αθλήτρια.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση της να σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά όσο και αν το ήθελε η ψυχή, το σώμα αδυνατούσε να ακολουθήσει. Το ποδόσφαιρο για μένα ήταν τρόπος ζωής. Ότι έχω μάθει ήταν με μια μπάλα στα πόδια. Ήταν αρκετά δύσκολη η απόφαση μου. Πίεσα αρκετά το σώμα μου τον τελευταίο καιρό, άρχισα να μην απολαμβάνω αυτό που κάνω και αποφάσισα να αποχωρήσω. Αν συνέχιζα, ίσως να το τερμάτιζα λίγο πιο δυσάρεστα».

Για τους τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια: «Ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια. Είχα πόνους και στην καθημερινότητα μου».

Για τον σύζυγο της: «Ο σύζυγος μου έπαιξε σημαντικό ρόλο, υπήρχαν στιγμές που ήθελα να σταματήσω πιο νωρίς, αλλά με στήριζε να ολοκληρώσω τη σεζόν».

Αν συνεχίζει το ποδόσφαιρο: «Ο Καιρίνος συνεχίζει ναι, φαίνεται ότι αντέχει περισσότερο από μένα. Εύχομαι να τον δούμε στην πρώτη κατηγορία».

Για το ότι έπαιξε στην Σπάρτα Πράγας: «Το να αγωνιστώ στο εξωτερικό ήταν ένας από τους στόχους που είχα από παιδί. Πήγα και το απόλαυσα. Λόγω κόβιντ δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Όταν επέστρεψα στην Κύπρο αποφάσισα να μείνω εδώ, λόγω του ότι είμαι και παντρεμένη ήταν δύσκολο να φύγω πάλι».

Για Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα: «Τόσο ο Απόλλωνας όσο και η Νέα Σαλαμίνα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και ήταν για μένα ο τέλειος αποχαιρετισμός. Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που με έκανε να δω το ποδόσφαιρο ως επάγγελμα και μαζί της πανηγύρισα πολλά τρόπαια. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν δίπλα μου στα τελευταία στάδια της καριέρας μου. Θέλω να πω και στις δύο ομάδες ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Για το μέλλον της: «Θα ήθελα να μείνω κοντά στο άθλημα, μάλλον από κάποιο άλλο πόστο. Έχω ήδη παρακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής και ευελπιστώ σιγά σιγά να γίνω προπονήτρια».

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Φαίνεται μια μεγάλη βελτίωση στο κυπριακό γυναικείο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να βλέπω την προβολή του. Αν και υπήρχε ταλέντο και τα προηγούμενα χρόνια, πλέον οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έχουν τις ευκαιρίες να πάνε στο εξωτερικό. Τα επόμενα χρόνια νομίζω θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερες χώρες».

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση