ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την ΚΟΠ για το γυναικείο»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο Σπύρος Νεοφυτίδης, για τα όσα διαδραματίζονται στο γυναίκειο ποδόσφαιρο αλλά και για τις αποκαλύψεις της Γεωργίας Ξενοφώντος.

Αναλυτικά:

Για τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη της η Γεωργία Ξενοφώντος: «Εμείς τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό και εδώ και καιρό φωνάζουμε για τη στήριξη των σωματείων του Γυναικείου. Και η στήριξη αυτών των ηρωίδων γατί περί ηρωίδων πρόκειται. Ξέρετε πλέον ότι αυτά που φωνάζουμε τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει έλεγχος ούτε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να φθάνουμε σε αυτό το δυσχερές σενάριο που οι ομάδες αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Η ΚΟΠ θα έπρεπε να εκτελεί καλύτερους ελέγχους και το ποιοι λειτουργούν μέσα σε αυτές τις ομάδες. Δεν γίνεται επειδή είσαι γυναίκα να μην έχεις ταξί να πάρεις το λεωφορείο από την Πάφο για να πας προπόνηση».

Για αθλήτρια που είχε απελαθεί από την Κύπρο: «Το τραγικό της απόφασης έχει να κάνει με ένα άλλο πρόβλημα και αφορά και τους αθλητές. Έχει να κάνει με τις ξένές ποδοσφαιρίστριες που στην συγκεκριμένη ομάδα υπήρχε μια αθλήτρια που δεν είχε βίζα και έχει απελαθεί από την Κύπρο. Ο εργοδότης βάσει του ποινικού κώδικα είχε την ευθύνη να ανανεώσει την βίζα της και δεν έγινε αυτό. Το αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτη η κοπέλα και να φύγει. Έχουμε πληροφορίες ότι αυτό γίνεται και στους άνδρες. Αυτό πολύ εύκολα θα μπορούσε η ΚΟΠ όπως ζητάει το δελτίο υγείας, θα έπρεπε να ζητάει και την βίζα, τί ποιο απλό; Αυτό δεν το κάνει η Ομοσπονδία».

Για τη νομοθεσία: «Θέλουμε να ψηφιστεί η νομοθεσία έτσι ώστε να υπάρξει ισότητα στις εθνικές ομάδες για την παροχή χρημάτων στα ομαδικά αθλήματα. Αυτό που πρέπει να πούμε για το Γυναίκειο, είναι ότι από τέλος Ιανουαρίου, συγκαταλέγονται οι επαγγελματίες αθλήτριες στον κατώτερο μισθό και ελπίζω το κράτος να το εφαρμόσει. Αυτού με τις επιχορηγήσεις είναι θέματα δικά της ΚΟΠ. Δόθηκε μισό εκατομμύριο στην ΚΟΠ για στήριξη των σωματείων όμως μόλις 100 χιλιάδες μοίρασε στα σωματεία. Τα αλλά χάθηκαν. Ρωτήστε τον κύριο Κουμα που πήγαν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση