ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
23° Λευκωσία,
28 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Χριστοφόρου: «Στη Μάλτα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο με το κυπριακό... Εξαρτάται από εμάς»

Εφ' όλης την ύλης ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στον ΣΠΟΡ FM 95,0

Δηλώσεις στο ραδιοφωνικό μας σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε παιγνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μας Χριστάκης Χριστοφόρου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Άποψη για εθνική και τις ήττες:

Να πω πρώτα για το προηγούμενο παιχνίδι οι αντίπαλοι μας ήταν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, κάποιοι από τους οποίους αγωνίζονται και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δυστυχώς για εμάς αυτό παίζει ρόλο και δείχνει τη διαφορά.

Για την ομάδα της Κροατίας:

Είναι μια σχολή από τις καλύτερες της Ευρώπης, βγάζει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, εμείς κάτι τέτοιο δεν έχουμε και αν έχουμε παίχτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό δεν είναι στα καλύτερα πρωταθλήματα και αυτό προδίδει το επίπεδο.

Με τη Μάλτα θα είναι διαφορετικό οι ποδοσφαιριστές τους αγωνίζονται όλοι στη Μάλτα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο με το κυπριακό δεν έχουν πέτυχει κάτι όπως εμάς σε ομίλους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι εντελώς διαφορετικό πρέπει να το φέρουμε στα μετρά μας, εξαρτάται από εμάς, ποιότητα έχουμε, έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Το παιχνίδι θα κριθεί από τη παρουσία μας στο γήπεδο αλλά και από τις οδηγίες του προπονητή μας.

Για το προηγούμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες:

Πραγματικά, ήταν άδικο στο ξεκίνημα δεν μπήκαμε καλά είχαμε ευκαιρίες δεν σκοράραμε, ήρθε και η δεύτερη κίτρινη που ήταν πολύ άδικη, ήρθε με πολύ έντονο τρόπο, αν δείτε δηλαδή τις επαναλήψεις στη τηλεόραση ήταν καθαρό πέναλτι, αμέσως μετά σκόραρε η Μάλτα και μας έκοψε τα πόδια. Φάνηκε πως υπήρχε διαφορά αλλά στην ουσία δεν υπήρχε. Τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν και δεν αντέδρασαν τόσο πολύ για τη κόκκινη κάρτα, είναι ένα θέμα που έπρεπε να έπαιζε ξανά και ξανά. Αν ήταν ανάμεσα σε δύο ομάδες μας θα παιζόταν συνέχεια, αλλά τώρα για την Εθνική δεν έγινε τόση αναφορά.

Τι στοιχεία χρειάζεται η Εθνική για τη νίκη:

Όπως είπα προηγουμένως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα κρατά τη μπάλα η Μάλτα θα κάνει το παιχνίδι της, έχουν κάθετες πάσες και κάθετα τρεξίματα οι ευκαιρίες τους έρχονται από αυτά όπως και τα τετ α τετ με τον Μιχαήλ . Να το περιμένουμε αυτό, είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους, θέλουν να χτυπήσουν σε ανοιχτή άμυνα, χρειάζεται να έχουμε υπομονή και συνοχή για να αποφύγουμε, αν το περιορίσουμε αυτό θα είμαστε κοντά στη νίκη

Δυσκολία στην επίτευξη γκολ και δημιουργίας φάσεων:

Καμιά φορά και οι αποστάσεις που έχουμε ή που θα πρεσάρουμε η αν θα πηγαίνουμε στο μισό να κάνουμε άμυνα αυτοί είναι βασικά οι λόγοι αν κάνουμε άμυνα στο μισό και η απόσταση για το αντίπαλο τέρμα. Πρέπει να προσπαθούμε και από τα πάγια και από το κεντρικό διάδρομο να μην μείνουμε στις αντεπιθέσεις γιατί έτσι μπορεί να μην τα καταφέρουμε.

Αν έχουμε αρκετές επιλογές:

Για να πετύχεις πράγματα με την εθνική πρέπει να έχεις όλους τους ποδοσφαιριστές παρόν, έχουμε απουσίες με τις σημαντικότερες των Λαϊφη και Αρτυματά, όπως και ο Κούσιουλος, τους χρειαζόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια, ακόμα και αν είναι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Είναι μεγάλη απώλεια δεν έχουμε τη πολυτέλεια για ποιητικούς ποδοσφαιριστές για να έχουμε την επιτυχία πρέπει να είναι όλοι παρών. Το σημαντικό είναι ότι όλοι αγωνίζονται, είναι νεαροί εξελίσιιμοι νεαροί με κίνητρο παίζουν στις μεγάλες ομάδες δεν είναι όπως παλιά που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, παλιά οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν λόγω κούρασης, ενώ τώρα πρέπει να κάνεις αλλαγή για να αλλάξεις την τακτική.

Για το πόσο το θέλουν οι ποδοσφαιριστές:

Κοιτάξετε κάποια πράγματα μπορεί να λείπουν για παράδειγμα το ότι δεν έχουμε ποδοσφαιριστές στα μεγάλα πρωταθλήματα, δεν έχουμε τους παίχτες που παίζουν σε τοπ επίπεδο πρέπει να διεκδικούμε τα αποτελέσματα σε τέτοιους αγώνες, μπορούμε να κερδίσουμε εμπειρίες με Γαλλία Αγγλία κλπ. Τις υπόλοιπες Εθνικές πρέπει να βρούμε τρόπο για το βαθμολογικό κέρδος.

Για τις παλιές επιτυχίες:

Δεν ξεχνάμε ήταν σποραδικές επιτυχίες οι οποίες για να έρθουν έπρεπε να είμαστε όλοι παρόντες να είχαμε καλή απόδοση όσο για την τύχη, έπρεπε να τη είχαμε στο πλευρό μας, μπορεί η άλλη ομάδα να μας υποτιμούσε , αλλά είχαμε αποτελέσματα.

Για τη ΚΟΠ και την ευθύνη της. Αν χρειάζεται Κύπριος προπονητής:

Είναι καλό να έχουμε κύπριο τεχνικό. Πολλοί έχουν επιτυχίες με τους συλλόγους τους άρα γιατί όχι και με την Εθνική. Τώρα είναι θέμα φουρνιάς, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανανέωση υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές και οι «μεγάλοι» μας είναι καλής ποιότητας και σε στη καλύτερη ηλικία άρα τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία.

Για το πρωτάθλημα μας:

Πιστεύω θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των χρόνων το VAR με τα λίγα λάθη αλλά αρκετά θετικά βοηθά στο να παίρνονται οι σωστές αποφάσεις οι οποίες παλιά δεν παίρνονταν αξιοκρατικά η μπορεί να μεροληπτούσαν στη μεγάλη ομάδα, ενώ τώρα από τις «μικρές», από το VAR να δικαιώνονται σε κάποιες φάσεις και να έχουν αποτελέσματα που παλιά δεν μπορούσαν να τα έχουν, Άρης, Ολυμπιακός Δόξα Πάφος είναι πιο ψηλά και από τις μεγάλες ομάδες για παράδειγμα ΑΠΟΕΛ Ανόρθωση. Το σκηνικό θα αλλάξει οι μεγάλες ομάδες θα ανεβούν και μια ομάδα από τις «μικρές» θα είναι στην εξάδα. Θα είναι σκληρή μάχη πέντε ομάδες πάνε Ευρώπη ακόμα και μια από τις μικρές να μπει στην εξάδα θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την έξοδο. Μακάρι να γίνει κάτι έτσι θα είναι πολύ καλό για το πρωτάθλημά μας.

Αν η ομάδες που είναι στη Ευρώπη επηρεάζονται στο πρωτάθλημα:

Η Ομόνοια πέρσι είναι να αντιμετωπίσει πιο δύσκολο πρόγραμμα με περισσότερους αγώνες, έχει βγάλει κάποιους τραυματισμούς, δεν νομίζω πως η Ευρώπη είναι ο λόγος για να μην πάει καλά στο πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση πιστεύω το ίδιο έχουν καλό ρόστερ πρέπει να κάνουν rotation, ο στόχος ήταν να μπουν στους ομίλους, πήραν χρήματα είναι πολύ σημαντικό, παίρνουν και επίσης παιχνίδια και εμπειρία. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μόνο το πρωτάθλημα και θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα όχι όμως για πολύ καιρό, αν υπολογίσουμε πως από Δεκέμβρη θα έχουμε όλες τις ομάδες μόνο στο πρωτάθλημα.

Για τον φετινό πρωταθλητή:

Είναι δύσκολο είναι νωρίς. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε εντυπωσιακά είχε ένα κακό αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι, αν κερδίσει την Ομόνοια θα αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι της, θα αυξηθεί και άλλο η απόστασή τους , έχουν 4 αγώνες λιγότερους δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα όσο για τα πάνω τόσο και για τα κάτω. Η ΑΕΚ θεωρητικά θα κερδίσει την ΠΑΕΕΚ μέσα στην έδρα της.

Η ΑΕΛ μου άρεσε πάρα πολύ μπορεί να μην έχει τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αλλά έχει καλή ομάδα. Έχει σταθερές παρουσίες και είναι πιο έμπειρη, πέρσι μην ξεχνάμε διεκδικούσαν και πρωτάθλημα και κύπελο.

Για τον Απόλλωνα:

Η διοίκηση άλλαξε, το ρόστερ άλλαξε, το περσινό (ρόστερ) διεκδίκησε τα πάντα αλλά δεν πηρέ κάτι και έτσι και έγινε η ριζική αλλαγή, ήρθε και η αποτυχία από τους ομίλους που ξάφνιασε, είχε πολλά καλά αποτελέσματα, αν κερδίσει τώρα την Ομόνοια θα δείξει ότι με την ΑΕΚ ήταν μια κακή παρένθεση, αν χάσει όμως θα πρέπει να ψάξει τα προβλήματα.

Για το ΑΠΟΕΛ:

Θα είναι μια συνέχεια για το τι είπα για τον Απόλλωνα. Ο Σωφρόνης δεν έφερε τους ποδοσφαιριστές βρήκε ένα έτοιμο ρόστερ, έχει ένα τρόπο παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει, το ρόστερ που έχει μπορεί να μην μπορεί να ανταποκριθεί εκατό τις εκατό στον τρόπο του γι’ αυτό πρέπει να κερδίσει χρόνο και βαθμούς για να μπορεί να μεταφράσει αυτό που θέλει να παίξει, ίσως να μην μπορούν οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν τον τρόπο του.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση