ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
20 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Τσολάκης: «Σε νηπιακό στάδιο η εθνική Γυναικών - αισιόδοξος για την Ανδρών»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας γυναικών στο ποδόσφαιρο, Άγγελος Τσολάκης.

Αναλυτικά:

«Άρχισε η προετοιμασία από τη Δευτέρα για τα δυο παιχνίδια που έχουμε στην Κύπρο με Λευκορωσία την Παρασκευή και την Ισλανδία την Τρίτη. Η Λευκορωσία είναι μια χώρα που επενδύει τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν είναι στο επίπεδο της Ολλανδίας αλλά είναι αρκετά καλή. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε και νομίζω είναι μια αμάδα από την οποία μπορούμε να έχουμε βαθμολογικό όφελος».

Που γίνονται οι προπονήσεις: «Οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο των Πυργών, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Όλες οι παίκτριες είναι έτοιμες. Ευελπιστούμε ότι θα παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει να στηρίξει τις κοπέλες. Στις 19:00 το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται αγορά εισιτηρίου».

Για το επίπεδο μας: «Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια. Οφείλω να πω ότι είμαστε σε νηπιακό στάδιο. Άλλες χώρες που ασχολούνται αρκετά χρόνια έχουν κάνουν άλματα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες ομάδες στον όμιλο μας, όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ποδοσφαιρίστριες μας. Αντιμετωπίζουμε επαγγελματίες, είναι η δουλειά τους το ποδόσφαιρο, εμείς τώρα αρχίσαμε. Είναι καλό ότι έχουμε Κ19 και αρχίζει τώρα και η Κ17. Είναι καλό ότι μεγάλες ομάδες κτίζουν από τις ακαδημίες γυναικείες ομάδες. Άλλαξε η εποχή όπου τα κοριτσάκια δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοριτσάκια από μικρές ηλικίες για να δυναμώσουμε και να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εθνική. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με θηρία, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια».

Για τα μεγάλα σκορ: «Υπάρχουν πολύ μεγάλες ομάδες όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, μαθαίνουμε από αυτές όμως και δουλειά μας είναι να κρατήσουμε τις κοπέλες ζωντανές και να υπάρχει η εθνική ομάδα. Για αυτό είμαστε εδώ, να κτίζουμε πάνω σε αυτά τα παιχνίδια και να βελτιωνόμαστε».

Για το πρωτάθλημα μας: «Το πρωτάθλημα μας έχει ανταγωνιστικά παιχνίδια και αυτό θέλουμε να γίνεται. Ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο ανταγωνισμός τα επόμενα χρόνια και άλλες μεγάλες ομάδες να κάνουν γυναικείο τμήμα».

Για την εθνική ανδρών: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την εθνική ανδρών. Έχουμε καλούς παίκτες που έρχονται, ταλέντα, θέλει στήριξη και υπομονή όμως. Υπάρχει απογοήτευση όμως και αυτή πρέπει να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Πιστεύω στον Κύπριο παίκτη, υπάρχει ποιότητα και το θέμα είναι να το δείξουμε στο γήπεδο».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση