ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σήμερα θα γίνουν γνωστές οι ομάδες της τελικής φάσηςτου EURO U-17

Το σκηνικό των ομίλων και το σημερινό πρόγραμμα

Η Κύπρος προετοιμάζεται για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 και σήμερα, θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν συμμετοχή για τη μεγάλη διοργάνωση των μελλοντικών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σήμερα ολοκληρώνεται η αγωνιστική δράση στον Elite round όπου συμμετέχουν 32 ομάδες που κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες των ομίλων και οι καλύτερες επτά ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των οκτώ ομίλων.

Οι δεκαπέντε ομάδες που θα περάσουν από τον Elite round, μαζί με την Κύπρο που προκρίνεται απευθείας ως διοργανώτρια χώρα, θα κληρωθούν σε τέσσερις ομίλους και οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20 Μαϊου 2024.

Η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 3 Απριλίου 2024.

Το σκηνικό των ομίλων και το σημερινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος: Αγγλία (διοργανώτρια), Γαλλία, Ουγγαρία, Βόρειος Ιρλανδία
Σήμερα θα γίνει το ντέρμπι Αγγλία - Γαλλία με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στους 6 βαθμούς. Θα γίνει επίσης το παιχνίδι Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία που δεν έχουν βαθμολογικό κέρδος.

2ος όμιλος: Ουαλία, Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία (διοργανώτρια)
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες Βουλγαρία - Ουαλία και Ρουμανία - Σουηδία. Προηγείται με 6 βαθμούς η Σουηδία και ακολουθεί με 3 βαθμούς η Ουαλία.

3ος όμιλος: Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία (διοργανώτρια), Ιταλία
Προηγείται η Ιταλία με 6 βαθμούς και ακολουθούν με 3 βαθμούς Βέλγιο και Φινλανδία. Χωρίς βαθμό η Ολλανδία. Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Βέλγιο - Ολλανδία και Ιταλία - Φινλανδία.

4ος όμιλος
Η Ουκρανία με 9 βαθμούς εξασφάλισε πρόκριση στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα. Η Σλοβακία με 6 βαθμούς ελπίζει να περάσει στις καλύτερες δεύτερες ομάδες.

5ος όμιλος: Πορτογαλία (διοργανώτρια), Γερμανία (κάτοχος τροπαίου), Κροατία, ΕΪΡΕ
Προηγείται η Πορτογαλία με 6 βαθμούς και ακολουθεί με 4 βαθμούς η Γερμανία. Σήμερα παίζουν μεταξύ τους και στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν ΕΪΡΕ - Κροατία.

6ος όμιλος: Τουρκία, Σερβία, Γεωργία (διοργανώτρια), Δανία
Προηγείται με 6 βαθμούς η Δανία και ακολουθούν με 3 βαθμούς Σερβία και Γεωργία. Σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες Σερβία - Τουρκία και Δανία - Γεωργία.

7ος όμιλος: Ισπανία, Αυστρία (διοργανώτρια), Σλοβενία, Νορβηγία
Προηγείται η Ισπανία με 6 βαθμούς και ακολουθεί με 4 βαθμούς η Αυστρία. Σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες Αυστρία - Ισπανία και Νορβηγία - Σλοβενία.

8ος όμιλος: Πολωνία, Τσεχία, Λευκορωσία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη (διοργανώτρια)
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Τσεχία - Πολωνία και Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Λευκορωσία. Προηγείται με 6 βαθμούς η Τσεχία και ακολουθούν με 3 βαθμούς Λευκορωσία και Πολωνία.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση