ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σατσιάς: «Είναι καιρός να δώσουμε σημασία στα ταλέντα»

Οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κ16, Μαρίνος Σατσιάς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Για την ευθύνη και τις προπονήσεις:

«Εμείς στην Κ16 έχουμε αρκετές προπονήσεις, δύο εβδομάδες το μήνα. Θέλουμε να περάσουμε μια φιλοσοφία ούτως ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα ταλέντο ή και περισσότερα για να παίξουν στην ομάδα ανδρών. Πιστεύω πως μπορούμε να δώσουμε περισσότερη ώθηση στα παιδιά».

Για τον κορωνοΐό:

«Ήταν αναπάντεχο και μας στοίχησε, μας λείπει πολύ το γήπεδο. Πρόλαβα να κάνω κάποιες προπονήσεις, η επόμενη μου κλίση ήρθε αλλά δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Εντός των ημερών θα είμαστε σε θέση να βάλουμε το πρόγραμμα κάτω και να καλέσουμε τα παιδιά στις προπονήσεις . Υπολογίζουμε μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε κάποιες χώρες για φιλικούς αγώνες».

 Για το σκάουτινγκ που γίνεται στην εθνική:

«Είμαι της άποψης ότι ο κάθε ομοσπονδιακός πρέπει να έχει τη δική του εικόνα για το ποδοσφαιριστή. Σίγουρα έχουμε ταλέντο, σίγουρα θα αδικήσουμε κάποιον γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια. Επιβάλλετε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους ώστε να μπορούμε να βλέπουμε την εξέλιξη των παιδιών η οποία μπορεί να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο πολύ γρήγορα. Έχω την απόλυτη ευθηνή των κλίσεων στην Εθνική».

 Για το αν υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία:

«Έχω μιλήσει με τον Σάββα Κωνσταντίνου και μου έχει δώσει σαφές οδηγίες για το πλάνο και τη φιλοσοφία της εθνικής. Μπορώ να πω είναι παρόμοια η φιλοσοφία με τη δική μου, full pressing. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά είναι να μην έχουν φόβο και να μπορούν να βάλουν πίεση με αυτοπεποίθηση ανεξαρτήτως αντιπάλου».

 Για τις ευκαιρίες που θέλουν οι μικροί στις ομάδες ανδρών:

«Είναι καιρός να δώσουμε σημασία στα ταλέντα για να έχουμε και καλύτερη εθνική. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους ξένους μέχρι τα παιδιά να γίνουν 22-23 χρονών. Μπράβο στις ομάδες που δίνουν σημασία. Υπάρχουν πάρα πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Σε αυτή την ηλικία οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη εμάς να πιστέψουμε σε αυτούς για να κτιστεί η αυτοπεποίθηση τους».

 Για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται οι μικροί:

«Πρέπει να υπάρχει μια κοινή γνώμη. Αν θέλει ο προπονητής και δεν θέλει η διοίκηση ή το αντίθετο δεν θα οδηγήσει κάπου. Και οι μικροί όμως πρέπει να μην επαναπαύονται με την κλίση τους στην ομάδα ανδρών και να δουλεύουν σκληρά. Εκεί είναι που πραγματικά πρέπει να δείξουν τι αξίζουν. Να αγωνίζονται για τα δικά τους τα θέλω και να επιμένουν. Πρέπει να επιβάλουν τον εαυτό τους και να δείξουν περισσότερα πράγματα ώστε φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X