ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι αντιπάλοι της Κύπρου στο Nations League

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση

Πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο, η κλήρωση της UEFA για το Nations League της περιόδου 2024-25.

Στον δεύτερο όμιλο της Γ΄ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών 2024 – 2025 με αντιπάλους Ρουμανία, Κόσοβο και τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Λιθουανία και Γιβραλτάρ κληρώθηκε η Εθνική Κύπρου

Στην κλήρωση συμμετείχαν 54 χώρες οι οποίες βάσει της θέσης τους στην κατάταξη της UEFA, χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες. Η Κύπρος θα αγωνιστεί στη Γ’ Κατηγορία της διοργάνωσης μαζί με άλλες δεκαπέντε χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και σε κάθε όμιλο, κληρώθηκε μια χώρα από κάθε γκρουπ.

Τα γκρουπ του League C:

Όμιλος C1: Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία, Εσθονία

Όμιλος C2: Ρουμανία, Κόσοβο, Κύπρος, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ

Όμιλος C3: Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Λευκορωσία

Όμιλος C4: Αρμενία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Λετονία

Μετά τη φάση των ομίλων, που αρχίζει τον Σεπτέμβρη του 2024, το Nations League θα συνεχιστεί με νοκ άουτ φάση τον Μάρτιο του 2025 ως ακολούθως:

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη και στη δεύτερη θέση στον όμιλο τους στην Α’ κατηγορία, θα παίξουν σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες για να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο final four τον Ιούνιο του 2025.

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στην Α’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Β’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Α Κατηγορία.

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στη Β’ Κατηγορία, θα παίξουν διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στη Γ’ Κατηγορία για παραμονή ή άνοδο στην Β’ Κατηγορία.

Άνοδος / υποβιβασμός

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δυο ομίλους της Δ’ Κατηγορίας (θα ανέβουν στη Γ’ Κατηγορία).

-Οι ομάδες που θα τερματίσουν τέταρτες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στη Β’ και στη Γ’ Κατηγορία αντίστοιχα.

-Στη Δ΄ Κατηγορία θα υποβιβαστούν οι δύο χειρότερες τέταρτες ομάδες από τους τέσσερις ομίλους της Γ’ Κατηγορίας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των ομίλων:

1η αγωνιστική: 5-7 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 10-12 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 13-15 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 14-16 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση