ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
09 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Καλό το πλάνο, κακή η εικόνα

Κανένα μήνυμα αισιοδοξίας

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Μετά και την ήττα από το Λουξεμβούργο και να θέλει κάποιος να πει μια καλή κουβέντα για την Εθνική Κύπρου, δεν μπορεί. Με συνολικό απολογισμό τρεις ήττες, μηδέν γκολ ενεργητικό και πέντε παθητικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον πάτο του πρώτου ομίλου της Γ’ κατηγορίας για το Nations League.

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα είναι το ότι στον όμιλο μας δεν βρίσκονται Εθνικές φόβητρα ή μεγαθήρια αλλά ομάδες που στο παρελθόν ευχόμασταν να αντιμετωπίζουμε.

Ο Γιόχαμ Βάλεμ σε συνεννόηση με την ΚΟΠ αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα πλάνο αναγέννησης της Εθνικής μας ομάδας. Έμειναν εκτός αποστολής όλοι οι κυπροποιημένοι ποδοσφαιριστές, ενώ στην απέξω άφησε και αρκετούς που η ηλικία τους θεωρήθηκε προχωρημένη.

Αποτέλεσμα αυτού ο μέσος όρος ηλικίας της βασικής εντεκάδας να είναι κάτω των 25 ετών και ταυτόχρονα οι ποδοσφαιριστές που την απαρτίζουν να είναι εξαιρετικά άπειροι σε τέτοιου είδους αγώνες.

Για να είμαστε όμως εντελώς δίκαιοι, αν υπολογίσει κανείς ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής επί θητείας Μπεν Σιμόν ήταν απογοητευτικά, θα συμφωνήσει ότι όντως έπρεπε να γίνουν δραστικές αλλαγές. Το αν ήταν σωστές αυτές που έγιναν και με τον τρόπο που τις έκανε ο Γιόχαμ Βάλεμ, είναι κάτι που σηκώνει αρκετή συζήτηση. 

Παρόλα αυτά και παρά την άποψη που έχει ο καθένας για το ποιοι είναι οι καταλληλότεροι ούτως ώστε να φοράνε το σήμα της Εθνικής, στο ποδόσφαιρο μετράνε κυρίως δύο πράγματα, η εικόνα και φυσικά τα αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής και με το πέρασμα τεσσάρων αγώνων (τρία επίσημα και ένα φιλικό) ο Γιόχαμ Βάλεμ έχει αποτύχει παταγωδώς και στους δύο τομείς. Στο μεγαλύτερο διάστημα των παιχνιδιών αυτών, δεν φάνηκε να υπάρχει συνοχή μεταξύ των τριών γραμμών ενώ με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με το Λουξεμβούργο, όπου ο αντίπαλος έδωσε χώρο στους ποδοσφαιριστές μας, η Εθνική δεν έδειξε και να θέλει να πάρει κάποιο αποτέλεσμα.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να στείλει κανένα μήνυμα αισιοδοξίας από τη σκοπιά ότι ίσως στους επόμενους αγώνες δούμε καλύτερες εμφανίσεις. Με εξαίρεση ορισμένες ατομικές ενέργειες απουσιάζει το πάθος και η διάθεση για να δώσουν στο κόσμο αυτό που θέλει να βλέπει.

Από την ΚΟΠ βγαίνει προς τα έξω ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στον προπονητή και στο πλάνο του. Ίσως το πλάνο αυτό να είναι καλά να στηριχθεί, αφού κατά γενική ομολογία η Εθνική μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει τίποτα αξιόλογο, όμως είναι ανεπίτρεπτο να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις με ομάδες όπως είναι οι τελευταίοι μας αντίπαλοι.

Συνηθίζετε να λέγεται ότι ο εκάστοτε προπονητής ή ποδοσφαιριστής χρειάζεται τουλάχιστον πέντε παιχνίδια για να αφήσει ένα καλό δείγμα γραφής. Στη περίπτωση του Βάλεμ θα μιλάμε για θαύμα αν στο πέμπτο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής μας, καταφέρει να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση