ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεδομένο ότι θα κινούνταν για Λαΐφη ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

Σενάρια για το μέλλον του αν μείνει ελεύθερος

Με το μέλλον του Κωνσταντίνου Λαΐφη ασχολείται δημοσίευμα ελλαδικής ιστοσελίδας.

Όπως αναφέρει η to10.gr, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα έκαναν κίνηση για τον διεθνή στόπερ εφόσον έμενε ελεύθερος λόγω του υποβιβασμού της Σταντάρ Λιέγης (διαβάστε εδώ περισσότερα για το ζήτημα), από τη στιγμή που ψάχνουν αριστεροπόδαρο στόπερ με τα χαρακτηριστικά του, ενώ τονίζει ότι η τιμή του σε περίπτωση που θα τον πουλούσε η Σταντάρ δεν θα ήταν μικρότερη από 6 εκατ. ευρώ.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Το όνομά του Κωνσταντίνου Λαΐφη δεν είναι άγνωστο είναι στο ελληνικό κοινό. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι την τελευταία 4ετία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος Βελγίου. Με πλήθος ομάδων να έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω του. Και πλέον, δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο.

Η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για τη νέα χρονιά και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Εάν η απόφαση δεν καταπέσει στην επανεξέτασή της στις 10 Μαΐου από το ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου, όπου έχει προσφύγει η Σταντάρ, η βελγική ομάδα θα αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της θα φύγουν ως ελεύθεροι.

Ενας από τους παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν χωρίς καμία αποζημίωση από τη Σταντάρ είναι και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο διεθνής με την εθνική Κύπρου κεντρικός αμυντικός έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, που προβλέπει πως αυτομάτως ακυρώνεται η συνεργασία του με την ομάδα της Λιέγης, εάν υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος όρος υπάρχει στα συμβόλαια παικτών και των άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης και επίσης έχουν προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης. Με το όνομα του Λαΐφη, ωστόσο, να είναι αυτό που προκαλεί αίσθηση. Καθώς είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και θα μπορούσε να αποτελεί βασική λύση γι όλες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Εξάλλου, είναι σαφές ότι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναζητούν έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό με τα στοιχεία του. Και εάν είχαν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν ως ελεύθεροι, είναι δεδομένο ότι θα έκαναν κίνηση. Διότι για αγορά… ούτε συζήτηση. Η Σαντάρ δεν συζητάει πώληση του παίκτη με ποσό μικρότερο των 6.000.000 €.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Λαΐφης είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 και αμέσως παραχωρήθηκε δανεικό για δύο χρόνια στην ομάδα της Λιέγης, η οποία έκανε χρήση σχετικού όρου και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το 2018.

Ο Λαΐφης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής 11άδας της Σταντάρ αυτή την 4ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει αγωνιστεί βασικός στα 28 από τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος, χωρίς να γίνει ποτέ αλλαγή, ενώ φέτος έχει συνολικά 35 συμμετοχές, όλες ως βασικός, με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Στη διάρκεια της 4ετίας ο Λαΐφης έχει συνολικά 162 συμμετοχές με τη βελγική ομάδα, 8 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έχει πανηγυρίσει και την κατάκτηση ενός κυπέλλου. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022, με τη Σταντάρ να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επέκτασης. Εξάλλου, οι Βέλγοι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να πείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν πρέπει να υποβιβαστούν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΟΣΦΠ  |  ΑΕΚ  |  ΠΑΟΚ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X