ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βάλεμ: «Αν ξεχάσεις ότι πας για νίκη, να αλλάξεις επάγγελμα»

Ξεκάθαρος ως προς τον στόχο

Ξεκάθαρος ως προς τον στόχο με τον οποίο προσεγγίζει τους αγώνες της η Εθνική ομάδα ήταν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με το Αζερμπαϊτζάν ο Γιόχαν Βάλεμ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στα θετικά στοιχεία που είδε με το Μαυροβούνιο και χάραξε τον δρόμο ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με το Αζεμπαϊτζάν: «Θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση κόντρα στο Μαυροβούνιο. Θα είναι έτοιμοι οι παίκτες μου, όπως ήταν και στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν έκπληξη για μένα κάποια θετικά πράγματα που μου έδειξαν οι παίκτες, παρά την ήττα. Βάλαμε τις βάσεις στον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Είδα κάποια θετικά πράγματα. Ο αγώνας είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Θέλουμε τη νίκη, με όλο το σεβασμό προς τον αντίπαλο. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς τι προσπαθούμε να κάνουμε στην Εθνική».

Για τα θετικά στοιχεία του αγώνα με το Μαυροβούνιο: «Παίξαμε με ένα δυνατό αντίπαλο και φτιάξαμε ευκαιρίες. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Σταθήκαμε καλά μεσοαμυντικά. Οι παίκτες αφομοίωσαν γρήγορα κάποια πράγματα με μόλις 3-4 προπονήσεις. Η απογοήτευση που είδα στα πρόσωπα των παικτών στο αποδυτήριο μετά το τέλος του αγώνα λέει πολλά για μένα. Σημαίνει πόσο πολύ ήθελαν την νίκη. Για το επόμενο παιχνίδι θα αποφασίσουμε ποιοι 11 είναι οι πιο έτοιμοι για να παίξουν αύριο».

Για τη συνέχεια: «Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Αν κάποιος είναι έτοιμος θα παίξει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι είναι για εμάς ως Κύπρος το Nations League. Θέλουμε μέσω αυτής της διοργάνωσης να αναπτυχθούμε».

Για τον στόχο με τον οποίο κατεβαίνει η ομάδα στους αγώνες: «Στο ποδόσφαιρο το πρώτο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι παίζεις για να νικήσεις. Αν το ξεχάσεις αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάποιο άλλο επάγγελμα. Θέλαμε τη νίκη με το Μαυροβούνιο. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε σε 1-1. Πάμε με το τρίπτυχο ανάπτυξη-ομαδικότητα-νίκη».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, που ανέφερε τα εξής:

«Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι όπου τα θετικά είναι πιο πολλά από τα αρνητικά. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά είδαμε πολλά θετικά. Χρειάζεται στήριξη και χρόνο στα νεαρά παιδιά και επίσης οι διεθνείς μας να αγωνίζονται στις ομάδες τους και να στηρίζονται από αυτές ώστε όταν έρχονται από την Εθνική να είναι έτοιμοι. Είναι ένας καλός αντίπαλος το Αζερμπαϊτζάν και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον αντίπαλο μας μέχρι αύριο. Είμαι σίγουρος ότι τα νέα παιδιά θα φτιάξουν μια δυνατή Εθνική».

Για τους παράγοντες που θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε στη νίκη: «Να μην μπούμε φοβισμένοι, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Οι πιο έμπειροι πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να πιστέψουν στην Εθνική. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Υπάρχει πολλή ποιότητα στην Εθνική ομάδα. Είδαμε για παράδειγμα Τζιωνή και Λοΐζου, πιστεύω σε αυτούς και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα μπούμε μέσα και θα τα δώσουμε όλα».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X