ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση ΚΟΠ: «Καμία οδηγία για αποκλεισμό Τουρκοκυπρίων»

Η θέση της Ομοσπονδίας στους ισχυρισμούς του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

Με επιστολή του, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ, Ανθούλης Μυλωνάς, απαντά στον ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι ο νεαρός Τουρκοκύπριος Ταχσίν Οζλέρ δεν κλήθηκε για προπονήσεις με τις Εθνικές ομάδες λόγω της καταγωγής του.

Aναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Κιζίλγιουρεκ,

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είναι πάγια πολιτική της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όλοι οι Ποδοσφαιριστές που έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες Κύπρου.

Όσον αφορά τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Λευκωσίας, Ταχσίν Οζλέρ, το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ με έχει ενημερώσει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι στην λίστα των Ποδοσφαιριστών με προοπτική (ηλικίας 2006).

Την ευθύνη για την κλήση σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία την έχει αποκλειστικά ο Προπονητής της Κ17, ο οποίος παρακολουθεί τους αγώνες των ομάδων. Τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων (Σωματείων), μπορούν να εισηγηθούν στους προπονητές μας, ποδοσφαιριστές που πιστεύουν ότι έχουν τα προσόντα για να κληθούν στις Εθνικές, για να τους παρακολουθήσουν σε αγώνες Πρωταθλημάτων, και αν πληρούν τις αγωνιστικές προϋποθέσεις, τότε και μόνο καλούνται στην Εθνική.

Με λυπεί ιδιαίτερα, που ένας συμπατριώτης μας, νέος, έχει νιώσει διάκριση εις βάρος του, με αυτό το τρόπο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική και δεν έχει δοθεί καμιά οδηγία και σε κανένα επίπεδο, για αποκλεισμό Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας, οι οποίοι πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια για συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας, και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, και εγώ προσωπικά, έχουμε ως αρχή ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους, και βάση αυτού πορευόμαστε.

Με εκτίμηση,

Ανθούλης Μυλωνάς

Γενικός Διευθυντής ΚΟΠ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση