ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Κωστένογλου, η επιλογή μη Κύπριου και το γήπεδο στον Κόρνο

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Κύπρου, Σάββας Κωνσταντίνου

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» μίλησε ο τεχνικός διευθηντής της Εθνικής Κύπρου, Σάββας Κωνσταντίνου.

Όσα ανέφερε:

Για το αθλητικό κέντρο στον Κόρνο: «Πραγματικά σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ΚΟΠ και ίσως για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, καθώς έχει υλοποιηθεί ένα όνειρο που υπάρχει από το 1990 για την ανέγερση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ομάδες μας, κυρίως για τις Εθνικές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα ανακοινώσαμε τον διαγωνισμό, ένα πρότζεκτ που ευελπιστούμε ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στον αθλητισμό. Επίσης το 2024 είναι η τελευταία ημερομηνία και ελπίζουμε να τελειώσει πιο γρήγορα».

Τι προνοεί: «Όλες οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στον Κόρνο, ακόμα και τα κεντρικά μας γραφεία. Θα υπάρχει ένα γήπεδο όπου θα διεξάγονται αγώνες για την Εθνική κ21 και κάτω, μαζί και των Εθνικών ομάδων στις γυναίκες. Τα βοηθητικά γήπεδα θα είναι τρία, το ένα με πλαστικό χλοοτάπητα. Θα περιλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις, αίθουσες για συνεδριάσεις, ξενώνες για φιλοξενία αθλητών, εστίες εστίασης. Θα είναι ένα πλήρες αθλητικό κέντρο. Το στάδιο είναι 1500 θέσεων και εκεί δεν θα γίνονται αγώνες για την Εθνική ανδρών. Οι προδιαγραφές μας θα είναι υψηλού επιπέδου και θα υπάρξουν μέσα εγκαταστάσεις εκγύμνασης και βελτίωσης του κυπριακού στοιχείου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν».

Οικονομικό κόστος: « Αυτό κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, που θα προέλθουν από χορηγίες που δίνει για αυτό το σκοπό η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, όπως και κάποια λεφτά που θα δώσει η ομοσπονδία».

Για Κωστένογλου: «Από τη στιγμή που έμεινε κενή θέση είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε. Προτάθηκαν αρκετά ονόματα αλλά ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί η δουλειά στον Κωστένογλου. Ευχόμαστε να πετύχει. Από εκεί και πέρα γνωρίζεται ότι οι συνθήκες στη χώρα μας δεν επιτρέπουν σε κάποιο ομοσπονδιακό για να είναι σίγουρα πετυχημένος».

Για το ότι δεν προτιμήθηκε Κύπριος: «Ομολογώ ότι είναι δικαιολογημένη η ανακοίνωση του συνδέσμου. Από την άλλη η ομοσπονδία πήρε μια απόφαση και είμαι σίγουρος ότι και ο σύνδεσμος προπονητών θα θέλει να πετύχει ο κ. Κωστένογλου για το καλό της Εθνικής. Το συμβούλιο εξέτασε τις περιπτώσεις και πήρε αυτή την απόφαση, δεν θα ανατρέξω το γιατί δεν αποκτήθηκε Κύπριος. Δύο χρόνια θα είναι η συνεργασία».

Θα συνεχιστεί το ίδιο πλάνο: «Στους προπονητές δεν βάζουμε εμείς περιορισμούς. Θα τον ενημερώσουμε τι ισχύει και ο ίδιος θα αποφασίσει πως θέλει να προχωρήσει».

Ότι ακυρώνεται η σχολή προπονητών της ΚΟΠ: Αυτή η σχολή επιτελεί ένα τεράστιο έργο για να ανταγωνιζόμαστε μεγάλες σχολές που υπάρχουν στην Ευρώπη. Έχουμε αρκετούς καλούς Κύπριους τεχνικούς και αυτό μας κάνει περήφανος. Πιστεύω ότι θα βελτιώνεται η παρουσία Κύπριων προπονητών γιατί το αξίζουν».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση