ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξένοι διαιτητές: Τέτοιους θέλει ξανά

Ο κόσμος θα ήθελε να δει ξανά διαιτητές όπως οι Ροζέτι, Μπριχ, Σκόμινα. Μπορεί να γίνει όμως;

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Η απόφαση πάρθηκε και τώρα περιμένουμε τους πρώτους διαιτητές που θα έρθουν στην Κύπρο για να σφυρίξουν τα παιχνίδια, όπου θα κριθεί ότι χρειάζεται να είναι ξένοι.

Στο άκουσμα της είδησης ότι θα έρθουν ξένοι, ο κόσμος θυμήθηκε την εποχή που έρχονταν κορυφαίες… σφυρίχτρες για να διευθύνουν τους τελικούς κυπέλλου.

Ποιος θα ξεχάσει την πρώτη επιλογή που έγινε στον τελικό κυπέλλου το 2010, όπου κατέβηκε στην χώρα μας ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροζέτι και διηύθυνε το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και το ΑΠΟΕΛ.

Ή την επιλογή για τον τελικό της επόμενης σεζόν ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα, όπου ήρθε ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα.

Αξέχαστη είναι και η επιλογή του 2012, όπου είχαμε την τύχη να δούμε τον Φέλιξ Μπριχ για τον τελικό της 16ης Μαΐου ανάμεσα στην Ομόνοια και την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Ο Γερμανός συνεχίζει να είναι ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο και να ορίζεται σε τελικούς και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Εξαιρετική επιλογή ήταν και το 2013 Νταμίρ Σκόμινα στον Λεμεσιανό τελικό, παρόλο που ο Σλοβένος διαιτητής είχε κάνει σοβαρά λάθη.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου τυχαίο που βρίσκεται ακόμη ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το 2015 είχε έρθει ο Tσέχος, Πάβελ Κράλοβετς. Ενώ, τελευταία φορά που είχαμε ξένο διαιτητή σε τελικό ήταν το 2016, με τον Κροάτη, Άντε Βουτσελίμοβιτς να διευθύνει την αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Ομόνοια.

Θα ήταν καλό να βλέπαμε κορυφαίους διαιτητές να έρχονται ξανά, αλλά είναι δύσκολο, έως απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος που θα κρίνεται ο τίτλος.

Κάτι σαν τελικός πρωταθλήματος. Ή ξανά σε τελικό κυπέλλου. Διότι, το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο και αυτοί που ήρθαν τότε είχαν πάρει πολλά λεφτά για να έρθουν να διαιτητεύσουν στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X