ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσουχτερό το κόστος του Goal Line Technology

Πόσα χρήματα χρειάζονται για τον εξοπλισμό

Η συζήτηση για την εφαρμογή του Goal Line Technology στο κυπριακό πρωτάθλημα επανήλθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, με αφορμή τη φάση του 86ου λεπτού στο χθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει η συγκεκριμένη συζήτηση. Αυτό συμβαίνει όποτε προκύπτει κάποια φάση για την οποία καλείται το VAR να ελέγξει (μέσα από τις διαθέσιμες κάμερες που υπάρχουν) εάν πέρασε ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή τέρματος. Εάν υπήρχε η τεχνολογία του GLT τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά και οι αποφάσεις δεν θα επιδέχονταν καμίας αμφισβήτησης.

Στην πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας με τον αρχιδιαιτητή Ντομένικο Μεσσίνα, τέθηκε το θέμα εγκατάστασης του Goal Line Technology με τον τελευταίο να απαντά πως το κόστος είναι απαγορευτικό!

Ψάξαμε το θέμα και όντως το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο. Συγκεκριμένα, χρειάζεται ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά του λογισμικού και των καμερών του GLT.

Πέρα από το κόστος του εξοπλισμού, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αναβαθμίσεις και στα πλείστα γήπεδα των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, οι οποίες προϋποθέτουν επίσης πολλά χρήματα για να γίνουν.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν φαντάζει και τόσο εφικτή η εφαρμογή του GLT στο κυπριακό πρωτάθλημα στο προσεχές μέλλον. Και ο λόγος είναι το μεγάλο κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση