ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριγμοί στην διαιτησία

Έγινε ένα μπάχαλο, με τον Λαγιέκ να έχει τεράστιες ευθύνες

Αντιπαραθέσεις προκύπτουν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της διαιτησίας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα, όπως και να το κάνουμε. Με αυτά που έμαθε η στήλη, την απόλυτη ευθύνη έχει ο κ. Λαγιέκ και εξηγούμαστε.

Ως γνωστό, το τελευταίο διάστημα ο αρχιδιαιτητής έχει δώσει εντολή στους διαιτητές να επιλέξουν τους βοηθούς που θέλουν να είναι μαζί τους στα παιχνίδια.

Ο κ. Λαγιέκ με αυτό τον τρόπο θέλησε να κάνει «ομάδες» τους διαιτητές, έτσι ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εάν συνεργάζονται συνέχεια. Αυτό όμως έφερε τριγμούς, καθώς η συχνή επαφή κάποιων ατόμων έχει δημιουργήσει τις λεγόμενες… κλίκες ανάμεσα στους διαιτητές.

Η διαιτησία πλέον έχει χωριστεί σε στρατόπεδα και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην σωστή λειτουργία και είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Όλα αυτά προήλθαν στην διαμάχη που είχαν δύο διεθνείς διαιτητές και για τις επιλογές που θα κάνει ένας εκ των δύο για τους αγώνες που θα δώσει στο εξωτερικό. Από τους αγώνες αυτούς οι διαιτητές μας κερδίζουν πάρα πολλά (οικονομικά και εμπειρίες) και όλοι θα ήθελαν να πάνε.

Επιπλέον με την απόφαση του Λαγιέκ να επιλέγουν οι διαιτητές τους βοηθούς, δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση, διότι εάν ένας βοηθός δεν επιλεγεί από κάποιο διαιτητή, ενδεχομένως να μην οριστεί σε αγώνα. Και μπορεί αυτός ο βοηθός να είναι αξιόλογος.

Συνεπώς, είναι σοβαρά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει ο κ. Λαγιέκ και οι συνεργάτες του, εάν θέλουν να πάει μπροστά η Κυπριακή διαιτησία.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο «πόλεμος» του VAR

Ο «πόλεμος» του VAR

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μόνο η ΚΟΠ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, εάν πραγματικά θέλει…
Ονησίφορος Σταύρου
 |  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον «έφαγε» το email

Τον «έφαγε» το email

Αν το πρόβλημα ήταν ο Λαγιέκ, τότε θα διορθωθεί. Έλα όμως που το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Λαγιέκ
Ονησίφορος Σταύρου
 |  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ