ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τμήμα Διαιτησίας: Πέντε φάσεις από Πάφος-Ομόνοια, ΑΕΚ-Καρμιώτισσα και ΑΕΖ-Απόλλων

Ανακοίνωση απ' την ΚΟΠ

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως επιλέγονται από κάθε αγωνιστική κάποιες φάσεις που αφορούν περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η επεξήγηση φάσεων που προέκυψαν στην 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

ΑΕΚ - Καρμιώτισσα, 15ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή:Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή.
Επεξήγηση: Μετά που επιθετικός ποδοσφαιριστής έπαιξε την μπάλα, υπήρξε καθαρή επαφή της μπάλας με το χέρι αμυνόμενου ποδοσφαιριστή. Το χέρι ήταν εκτός του σώματος και ο αμυνόμενος έκανε κίνηση προς την μπάλα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υπόδειξη πέναλτι.
VIDEO ΑΕΚ - ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 15ο λεπτό

ΑΕΚ – Καρμιώτισσα, 45ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Κόκκινη κάρτα για βίαιη επαφή
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή.
Επεξήγηση: Ποδοσφαιριστής, προκειμένου να πάρει κατοχή της μπάλας, έσπρωξε τον αντίπαλο του κάνοντας φάουλ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν στο έδαφος. Ο ποδοσφαιριστής που έκανε το φάουλ, ενώ ήταν στο έδαφος, έκανε επιπρόσθετη κίνηση με το πόδι του, κλωτσώντας τον αντίπαλο που ήταν στο έδαφος. Ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα για βίαιη επαφή.
VIDEO ΑΕΚ - ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 45ο λεπτό

ΑΕΚ – Καρμιώτισσα, 79ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι.
VAR: Έκανε έλεγχο της φάσης και κάλεσε το διαιτητή σε on field review.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παίξιμο.
Επεξήγηση: Ποδοσφαιριστής μάρκαρε τον αντίπαλο του χωρίς υπερβολική ένταση και ταχύτητα στο μαρκάρισμα. Το σημείο επαφής με τον αντίπαλο ήταν με το σώμα το και όχι με τις τάπες του παπουτσιού. Επίσης, λύγισε τα πόδια του, προκειμένου να αποφύγει την επαφή με το πόδι του αντιπάλου. Λαμβάνοντας υπόψη την ένταση του φάουλ, πρέπει να θεωρηθεί ως ριψοκίνδυνο παίξιμο που τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Σωστή η απόφαση του VAR να στείλει το διαιτητή σε on field review.
VIDEO ΑΕΚ - ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 79ο λεπτό

ΑΕΖ – Απόλλων, 74ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ
VAR: Έκανε έλεγχο για ακριβές σημείο της παράβασης.
Απόφαση διαιτητή μετά τον έλεγχο του VAR: Πέναλτι.
Επεξήγηση: Σωστά ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση για πάτημα αλλά δεν αντιλήφθηκε ότι η παράβαση ήταν εντός της μεγάλης περιοχής. Σωστά το VAR τον ενημέρωσε ότι η παράβαση έγινε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και έτσι ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.
VIDEO ΑΕΖ - ΑΠΟΛΛΩΝ 74ο λεπτό

Πάφος - Ομόνοια, 10ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.
Επεξήγηση: Αμυνόμενος ποδοσφαιριστής, με το χέρι του ξεκάθαρα εκτός σώματος, κάνει επιπρόσθετη κίνηση προς την μπάλα, παίζοντας την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής πήρε την ορθή απόφαση, η οποία επιβεβαιώθηκε από το VAR.
VIDEO ΠΑΦΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 10ο λεπτό

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση