ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
36° Λευκωσία,
02 Ιουλίου, 2022
sport fm - listen live

Σκαπούλλης: «Ξένους διαιτητές άμεσα - Οφείλει η ΚΟΠ να απολογηθεί και να αναλάβουν τεχνοκράτες»

Δηλώσεις από τον πρώην παρατηρητή διαιτησίας στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο αναλυτής επίμαχων φάσεων στο ΡΙΚ και πρώην διαιτητής/παρατηρητής διαιτησίας, Χριστάκης Σκαπούλλης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γενικώς στο πρωτάθλημα εξ αιτίας των άσχημων διαιτησιών και στα όσα έγιναν στον επαναληπτικό Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ.

Οι σημαντικότερες αναφορές του:

«Να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία μου δεν έχει σκοπό να παρακάμψει τις υποχρεώσεις μου στο ΡΙΚ. Δεν τιμούν κανέναν όσα έγιναν, προσβάλουν το ποδόσφαιρό μας και δημιουργούν μαύρα σύννεφα για το μέλλον. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα να ασχολούμαστε. Θα ήθελα να επισημάνω το ερώτημα γιατί δεν έγιναν κάποια πράγματα εκ μέρους της ΚΟΠ και του Μάζιτς από προηγουμένως; Έγινε λανθασμένη διάγνωση για τους διαιτητές στο να βγάλουν τα παιχνίδια της τελικής φάσης. Υπάρχει χτυπητή εύνοια διαιτητών μετά από άσχημες διαιτησίες. Γιατί έμεινε γυμνή η διαιτησία μας μετά από τόσα χρόνια με έξοδα εκατομμυρίων ευρώ. Σε άλλες χώρες υπάρχει πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών. Γιατί δεν έγινε και στην Κύπρο αυτό; Γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ΚΟΠ;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πέραν των δέκα ετών πρέπει όλοι να αποχωρούν και να διοικείται από τεχνοκράτες η ΚΟΠ, από ανθρώπους αμερόληπτους, σωστούς και να μην υπάρχει τίποτα σε βάρος τους. Να τους αναγκάσει η ΟΥΕΦΑ να προχωρήσουν σε ριζοσπαστικές αποφάσεις. Ουδέποτε θα διορθωθεί έτσι η κατάσταση και θα έχουμε χειρότερα στο ποδόσφαιρό μας. Έχουν συνηθίσει στις καρέκλες και αυτό είναι μεγάλο ευεργέτημα πάσης μορφής. Δεν είναι το ποδόσφαιρο το γνήσιο που είχαμε επί Μάριου Λευκαρίτη αυτό».

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι από το ερχόμενο Καλοκαίρι πρέπει να αλλάξουν πολλά με την παρέμβαση του Κράτους και της ΟΥΕΦΑ, ενώ αναφέρθηκε και στους διαιτητές που αποχώρησαν: «Τα πράγματα άλλαξαν και η ΚΟΠ πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί και να εφαρμόζει μόνο καταστατικά και προκηρύξεις πρωταθλήματος. Να μην έχει χέρι στα θέματα διαιτησίας. Ασκούνται μεγάλες πιέσεις και οι διαιτητές δεν αισθάνονται ήρεμοι. Μπορεί να υποθέσει κανείς πως θα ήταν τα αποτελέσματα χωρίς το VAR; Θα ήταν πολύ διαφορετικά. Να έρθουν ξένοι διαιτητές να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το Καλοκαίρι να αφιερωθεί με την παρέμβαση του Κράτους και της ΟΥΕΦΑ ώστε να μπουν τεχνοκράτες στην ΚΟΠ. Από το περασμένο Καλοκαίρι δεν έγινε σχεδόν τίποτα και το τι φταίει είναι πως πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος, έμειναν 4-5 πέντε διαιτητές και οι τρεις είναι στο τέλος της καριέρας τους και έχουν πολλά σε βάρος τους ήδη. Ήδη έφυγαν μέσα στη σεζόν δύο διαιτητές. Έχουν ερωτηθεί αυτοί γιατί σταμάτησαν την ανάμειξή τους με τη διαιτησία; Ο Μάζιτς προσπάθησε μεν, αλλά έδειξε ότι, είτε καθοδηγείται, είτε δέχεται παρεμβάσεις στη δουλειά του».

«Δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες οι διαιτητές. Μόνο με έναν συνέβη φέτος. Άλλοι τα παράτησαν και άλλοι είναι πρόθυμοι να το πράξουν. Για αυτό πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να εμπνέουν τους διαιτητές και όχι να τους καθοδηγούν. Οφείλει η ΚΟΠ να απολογηθεί στον κόσμο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν παρακολουθούν της κινήσεις του προέδρου της ΚΟΠ στην ΟΥΕΦΑ. Άμεσα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Θα προκύψουν πολλά προβλήματα αν δεν γίνει αυτό. Έφυγαν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν με τη διαιτησία και όσα λάθη έγιναν δεν διορθώνονται», υπογράμμισε ακολούθως.

Για τη διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους: «Δεν μπορώ να παρακάμψω τις υποχρεώσεις μου με το ΡΙΚ και να σχολιάσω επίμαχες φάσεις. Μπορώ να επισημάνω ότι κανείς δεν πήγε στο γήπεδο για να βοηθήσει αυτό το παιδί να βγάλει το παιχνίδι ήρεμα. Δεν έγινε τίποτα σωστό γενικώς από προηγουμένως ώστε χθες να αποφευχθούν αυτά που έγιναν. Χρειάζεται σωστός τρόπος διαχείρισης ώστε να αποφεύγονται αυτά».

Ως καταληκτικό σχόλιο είπε: «Δεν μπορεί ο διαιτητής στα τρία μέτρα να μην σφυρίζει και όλος ο κόσμος να βλέπει παράβαση ή το αντίθετο. Όταν γίνονται ανάλογα λάθη στο εξωτερικό, η βαθμολογία είναι χαμηλή και ο διαιτητής τιμωρείται στο εξωτερικό. Ο Μάζιτς βλέπει εκθέσεις και βαθμολογίες διαιτητών κάτω από τη βάση και τους ορίζει ξανά και ξανά. Τους επιβραβεύει είτε επειδή δεν υπάρχουν διαιτητές, είτε για να κάνει ευνοϊκή μεταχείριση. Φαίνεται φτάνει ο κόμπος στο χτένι…».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση