ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΣΔΚ: «Πρέπει να εξευρεθούν τρόποι προσέλκυσης νέων διαιτητών»

Έγινε συνάντηση με τους ιθύνοντες της ΚΟΠ

Πρέπει να εξευρεθούν τρόποι προσέλκυσης νέων Διαιτητών και παράλληλα να στηριχθούν οι Διαιτητές ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες, συνηγορούν Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου (Σ.Δ.Κ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, πραγματοποιήθηκε χθες νέα συνάντηση μεταξύ Κ.Ο.Π. και Σ.Δ.Κ. στην παρουσία του Προέδρου της Κ.Ο.Π. Γιώργου Κούμα και του Διευθυντή Ανθούλλη Μυλωνά.

Από μέρους του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου ήταν παρόντες ο Προέδρος και ο Γενικός Γραμματέας.

Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια των δύο προηγούμενων συναντήσεων μεταξύ Κ.Ο.Π. και Σ.Δ.Κ., με σκοπό την επίλυση σειράς σημαντικών θεμάτων που τέθηκαν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Η συζήτηση διεξάχθηκε μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, όπου ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Π., έκανε αναφορά στα δίκαια αιτήματα που έθεσε ο Σ.Δ.Κ., κατανοώντας την αγωνία των μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου αναφορικά, μεταξύ άλλων, με την αποχώρηση από τον χώρο της Διαιτησίας τα τελευταία χρόνια αρκετών Διαιτητών, οι οποίοι δεν αναπληρώνονται με αντίστοιχους νέους.

Κ.Ο.Π. και Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, συνηγορούν ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι προσέλκυσης νέων Διαιτητών και παράλληλα να στηριχθούν οι Διαιτητές ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες.

Στα πλαίσια για στήριξη με κίνητρα των υφιστάμενων νέων Διαιτητών, θεωρήθηκε δίκαιο το αίτημα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών των Διαιτητών και Παρατηρητών από και προς τα στάδια λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Η Κ.Ο.Π. επίσης στα πλαίσια της παροχής κινήτρων, συμφώνησε στην παραχώρηση συμβολικών αποζημιώσεων που πρότεινε ο Σ.Δ.Κ. για Διαιτητές και Παρατηρητές των μικρών κατηγοριών, εκτός Α, Β και Γ κατηγορίας οι οποίες για την Κ.Ο.Π. θεωρούνται πολύ ικανοποιητικές.

Οδοιπορικά θα καταβάλλονται και για παιχνίδια ανάπτυξης, όπου κριθεί αναγκαίο να μεταβούν διαιτητές σε άλλη επαρχία ή σε στάδια με μακρινές αποστάσεις από τον τόπο διαμονής των Διαιτητών (θα καταβάλλεται ένα συμφωνημένο συμβολικό ποσό).

Οι πιο πάνω αποφάσεις, θα παραπεμφθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ο.Π. για έγκριση.

Τέθηκε επίσης η αναγκαιότητα για την όσο το δυνατό ομοιόμορφη διαχείριση των Διαιτητών από μέρους της Ε.Δ. και παράλληλα η αναγκαιότητα σεβασμού από μέρους των Διαιτητών, στους θεσμοθετημένους κανονισμούς καθώς επίσης και η παραχώρηση στους Διαιτητές παρεμφερών ωφελημάτων.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Π., τόνισε ξανά ότι στηρίζει τον αναγνωρισμένο από την Κ.Ο.Π., Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου, ο οποίος αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας και ότι επιθυμία του είναι επαναφορά όλων των Διαιτητών στο Σύνδεσμο, για να επέλθει και πάλι ηρεμία στο χώρο για να εκλείψουν και οι όποιες αντιπαραθέσεις .

Για τον σκοπό αυτό υπέδειξε να γίνουν ενέργειες από μέρους του Σ.Δ.Κ. και σε συνεργασία με τους διαφωνούντες να καταβληθεί η προσπάθεια επίτευξης του στόχου επανένωσης του Σ.Δ.Κ., εκφράζοντας την ετοιμότητα για την δική του συμβολή όπου αυτό επιβάλλεται.

Η Διοίκηση του Σ.Δ.Κ., ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Π., για την θετικότητα που επέδειξε στην επίλυση των προβλημάτων της Διαιτησίας και παράλληλα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για να επανέλθει η ηρεμία και ομαλότητα στον χώρο της Διαιτησίας.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου δηλώνει, τέλος, ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις για επίτευξη του στόχου επανένωσης των Διαιτητών και τη συνέχιση της στήριξης της στους θεσμούς της ΚΟΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση