ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάπουτσος: «Δεν μπορούν να σχολιάζουν δημόσια με αρνητικό τρόπο»

Σχολίασε μεταξύ άλλων τα σοβαρά λάθη που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φετινή διαιτησία: «Η διαιτησία στη φετινή περίοδο κατά την προσωπική μου άποψη, παρά τα λάθη που έγιναν, είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά».

Για το VAR: «Χαιρέτησα το VAR σαν πρόεδρος του ΣΔΚ. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλεία στο διάθεση των διαιτητών έτσι ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη έχουν υποπέσει. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν έγινε αρκετά καλή συνεννόηση μεταξύ των χειριστών του VAR και των διαιτητών».

Για τα λάθη που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό πρέπει να απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή που διαχειρίζεται τους διαιτητές. Χρειάζεται μια παρέμβαση για να γίνει ξανά μια ενημέρωση. Έγινε εκπαίδευση όμως χρειάζεται να γίνει κάποια φρεσκάδα. Χρειάζεται ένα ταρακούνημα στους διαιτητές. Πρέπει να βελτιώσουν κάποιες ασυνεννοησίες για να βελτιωθεί και η δική τους εικόνα».

Για το λόγο που παρουσιάζονται αυτά τα λάθη: «Το βεβαρημένο πρόγραμμα για τους διαιτητές, σίγουρα θα φέρουν και λάθη. Όταν δεν μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά μια ξεκάθαρη φάση, τότε δημιουργείς πρόβλημα στον εαυτό σου και ενισχύεται η προκατάληψη. Ο κατάλογος των διαιτητών χρειάζεται ενίσχυση. Πρέπει στα δύσκολα παιχνίδια να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους και ταλαντούχους διαιτητές».

Αν θα μπορούσαν να στελεχώσουν το VAR πρώην διαιτητές: «Αν η ίδια η ομοσπονδία και πιστεύει ότι οι απερχόμενοι διαιτητές μπορούν να βοηθήσουν στο VAR, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει αν είναι να δώσει λύσεις στο βεβαρημένο πρόγραμμα».

Για τις δημόσιες παρεμβάσεις που έγιναν για τη διαιτησία από τον αντιπρόεδρο της ΚΟΠ και εκπροσώπους ομάδων.: «Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας οφείλουν να δίνουν λύσεις και να ενημερώνουν τους εκπροσώπους των σωματείων. Δεν μπορούν να σχολιάζουν δημόσια με αρνητικό τρόπο το οποιοδήποτε στέλεχος. Δεν είναι με τις δημόσιες δηλώσεις που βελτιώνεται η εικόνα».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση