ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πάπουτσος για Μαρτσίνιακ: «Δίνει τεράστια δυναμική η παρουσία του»

Δηλώσεις από τον πρόεδρο του Συνδέσμου διαιτητών

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών , Γιώργος Πάπουτσος, ο οποιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κάθοδο του Μαρτσίνιακ στο νησί μας όπως και στον χώρο της διαιτησίας γενικότερα.

Αναλυτικά:

Για την διαιτησία Μαρτσίνιακ στο ΑΠΟΕΛ - Άρης: «Δίνει τεράστια δυναμική η παρουσία τέτοιων προσώπων στο ποδόσφαιρο της χωράς μας. Πρέπει όμως να στηριχθεί το Κυπριακό στοιχείο. Πρέπει να γίνει μια σχολή διαιτητών με τα κατάλληλα εχέγγυά. Να γίνεται χρήση με σωστή επιμόρφωση για αν υπάρχει το κυπριακό στοιχείο».

Για τον Μάζιτς: «Να πω είναι ικανότητα να φέρνεις τέτοιους διαιτητές. Θεωρείται από τις τοπ σφυρίχτρες στην Ευρώπη. Είναι στα υπερ του κύριου Μάζιτς αυτό. Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα θετικά. Είναι ευχής έργων να διευθύνει εάν ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα δει και ο κόσμος κάτι το διαφορετικό. Όλοι οι διαιτητές κάνουν λάθη όμως και θα το δει και σήμερα ο κόσμος. Έχει ικανότητες δεν είναι όταν θέλει μπορεί. Αυτό όμως που πρέπει να αποφευχθεί είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τους ξένους διαιτητές που έρχονται και κάνουν διαιτησίες επιπέδου των Κυπρίων διάτρητων. Οι διαιτησία πλέον πρέπει να μπει σε σταδιακή άνοδο. Να έχει ένα μεθοδικό πλάνο. Είναι κρίμα και άδικο αν οι Κύπριοι διαιτητές που έχουν ικανότητες να μην χρησιμοποιούνται στους αγωνιστικούς χώρους.

Για τις προτάσεις του Συνδέσμου: «Αυτό θα επιδιώξουμε και έχουμε απόψεις και τις καταθέτουμε. Εμάς πεποίθηση μας είναι να υπάρχει συνεργασία με το Τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ. Εμείς λαμβάνουμε όλες τις απόψεις, και αυτές των φίλαθλων και εσάς των εκπομπών. Αν χρειαστεί να βελτιώσουμε κάτι παράδειγμα με το VAR να το βελτιώσουμε μέσω της επιπρόσθετης τεχνολογίας ή επιπρόσθετης εκπαίδευσης των διαιτητών. Αυτές οι ατελείς αφού θέλουμε να είμαστε τίμιοι πρέπει να φαινόμαστε με ανάλογες ενέργειες».

Για τους Κύπριους διαιτητές: «Εγώ λέω ότι έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, καλούς διαιτητές και αυτοί που εκκολάπτονται για να γίνουν καλοί. Στις μικρές κατηγορίες υπάρχει κατάλληλο υλικό που αν δουλευτεί σωστά θα μπορεί να στελεχωθούν και οι πιο πάνω κατηγορίας. Θα πω και κάτι που απασχολεί αρκετούς. Αυτοί που διαχειρίζονται την διαιτησία αφού δίνουν τη δυνατότητα στον διαιτητή σε ηλικίας 30 χρονών να έρθει να κανε διαιτησία δεν μπορείς να πεις στον 25χρονο ότι μόνο βοηθός μπορεί να γίνει. Αυτός ο άνθρωπος που φεύγει και πάει σπουδές και έρχεται σε αυτή την ηλικία, αν δεν τους προωθήσουμε ποιους θα φέρνουμε στον χώρο; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να δίνεις στους μορφωμένους διαιτητές, προσωπικότητες να είναι στον χώρο».

Για την προσωπικότητα που πρέπει να έχουν οι διαιτητές: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει επειδή αγαπά το ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι μια. Την προσωπικότητα μπορεί να την έχει στα 17-18. Να μπορεί όμως να αποκτήσει αυτή την προσωπικότητα μέσα από μεθοδικότητα. Από κατηγορία σε κατηγόρια. Με γνώση στην διαιτησία και με σωστή εκγύμναση. Σωστά εχέγγυα, στολές και εκπαίδευση που πρέπει να γίνει επιπρόσθετη. Με τους διαιτητές τους νέους που έχουμε θεωρώ ότι μπορούν να καθιερωθούν στην Α’ κατηγορία και να τελειώσουμε ένα πρωτάθλημα με Κύπριους».

Για τις σχέσεις με την ΚΟΠ: «Να πω το εξής. Ποτέ ο Σύνδεσμος δεν θεωρεί τη σχέση του με την ΚΟΠ ότι είναι σε ακραίο γεγονός. Έχουμε κάποιες διαφορετικές απόψεις αλλά οφείλουμε να είμαστε σε εποικοδομητικό διάλογο και παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της διαιτησίας μας. Υπάρχει καλή σχέση. Νομίζω ότι μέσω της καλής σχέσης που έχουμε η Ομοσπονδία θα συνδράμει για την ομαλότητα για την επιστροφή όλων των ενεργών μελών της διαιτησίας. Η ΚΟΠ οφείλει να δώσει τέτοιες συνθήκες έτσι ώστε οι διαιτητές να ανήκουν σε ένα χώρο με τα ίδια αιτήματα και θέσης. Δεν μπορεί να υπάρχουν 5,6,7 διαφορετικές θέσεις. Όλοι αναζητούμε τα δικαιώματα που μπορούν να έχουν οι διαιτητές και αυτά μπορεί να τα παίρνουν από τον Σύνδεσμο Διαιτητών. Με καλή θέληση όλα τα θέματα θα εκτονωθούν και οι διαιτητές θα είναι στον Σύνδεσμο».

Για τους διεθνείς διαιτητές: «Ήταν αναγκαίο αφού αποχώρησαν για διάφορους λόγους οι τρεις που στελέχωναν τον κατάλογο τον διεθνών. Ο Σύνδεσμος διαιτητών δεν αποφασίζει ποιοι θα είναι και ποιοι όχι. Την έχει η Επιτροπή της Διαιτησίας και ο κύριος Μάζιτς. Αυτοί είναι που θα κριθούν για την πορεία των διεθνών. Ευχή μας είναι αυτοί που πήραν τις προαγωγές να δικαιώσουν την Επιτροπή».

Για την βελτίωση: «Στο κομμάτι βοηθών διαιτητών υπάρχει τεράστια βελτίωση από πλευράς διαιτητών. Δεν το παρατηρήσατε; Επειδή έτυχαν της απαραίτητης εκπαίδευσης και έχουν αυτή την ικανότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση