ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μάζιτς: «Περισσότερα λάθη από ξένους, παρά από Κύπριους»

Ανέλαβε καθήκοντα ο Σέρβος

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου για παρουσίαση της χορηγικής συμφωνίας της ΚΟΠ με τη Μινέρβα Ασφαλιστική, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας παρουσίασε στα ΜΜΕ τον Μίρολατ Μάζιτς ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής της εκπαίδευσης των διαιτητών. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κούμας, ο κ. Μάζιτς έχει ήδη εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο και έχει αναλάβει τα καθήκοντα του. 

O κ. Μάζιτς ήταν μέχρι πρόσφατα εν ενεργεία διεθνής διαιτητής. Διετέλεσε διαιτητής Κατηγορίας FIFA Elite από το 2013. Το 2018 διαιτήτευσε τον τελικό του Champions League και το 2016 το UEFA Super Cup. Μεταξύ άλλων, διαιτήτευσε επίσης αγώνες στις τελικές φάσεις του Μουντιάλ του 2014 και του 2018, τον τελικό του FIFA Confederations Cup το 2017 καθώς και αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2016.

Μιλώντας προς τα ΜΜΕ, ο κ. Μάζιτς μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Αποδέχτηκα την πρόταση της ΚΟΠ για να εργαστώ για την Κυπριακή διαιτησία και θα είμαι μόνιμος κάτοικος Κύπρου για να έχω συνεχή επαφή με το ποδόσφαιρο και τους διαιτητές. Θα προσπαθήσω να στηρίξω και να βοηθήσω τους νεαρούς, υποσχόμενους και εξελίξους διαιτητές ούτως ώστε να βελτιωθούν και να είναι έτοιμοι να διαιτητεύσουν στην πρώτη κατηγορία.

Προέρχομαι από τη Σερβία όπου και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στους διαιτητές. Οι διαιτητές βρίσκονται σε δύσκολη θέση και χρειάζονται την στήριξη όλων και όχι μόνο της Ομοσπονδίας για να πετύχουν στο έργο τους. Έχω ήδη αρκετούς αγώνες και θεωρώ ότι δεν είναι θέμα ποιότητας των Κυπρίων διαιτητών αλλά θεμα αντίληψης και αντιμετώπισης της οποίας τυγχάνουν. Μπορώ να πω ότι είδα περισσότερα λάθη από ξένους διαιτητές παρά από Κύπριους. Είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και με σκληρή δουλειά, θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της Κυπριακής διαιτησίας". 

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο «πόλεμος» του VAR

Ο «πόλεμος» του VAR

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μόνο η ΚΟΠ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, εάν πραγματικά θέλει…
Ονησίφορος Σταύρου
 |  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον «έφαγε» το email

Τον «έφαγε» το email

Αν το πρόβλημα ήταν ο Λαγιέκ, τότε θα διορθωθεί. Έλα όμως που το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Λαγιέκ
Ονησίφορος Σταύρου
 |  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ