ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάζιτς: Άλλο η τιμωρία... άλλο η διαγραφή

Άκρως επεξηγηματικός φαίνεται να ήταν ο Σέρβος αρχιδιαιτητής

24sports team

info@24sports.com.cy

Χωρίς... παρατράγουδα ολοκληρώθηκε ως γνωστόν χθες η συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Επιτροπής και το Μίλοραντ Μάζιτς. Ο Σέρβος αρχιδιαιτητής ανέλυσε το σκεπτικό του, ξεκαθάρισε τη θέση του με τις τελικές αποφάσεις του για τη διαιτησία να αφορούν σε δύο σημεία.

Απ’ τη μια οι τέσσερις διαιτητές (Δημητρίου, Σωτηρίου, Νεοκλέους, Αναστάση) δεν θα διαιτητεύσουν άλλον αγώνα πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας (ούτε δεύτερης) μέχρι το τέλος της σεζόν και απ’ την άλλη, η τρέχουσα περίοδος τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο θα ολοκληρωθεί με ξένους διαιτητές στα σημαντικότερα ματς.

Απόφαση για τιμωρία

Ο Μίλοραντ Μάζιτς ουσιαστικά εξ αρχής επέβαλε τιμωρία στους 4 διαιτητές μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Επί της ουσίας με το τέλος της σεζόν θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση με τον Σέρβο αρχιδιαιτητή να κρίνει αν κάποιοι εκ των τεσσάρων θα επιστρέψουν στους ορισμούς της πρώτης κατηγορίας ή όχι.

Η διαφορά μεταξύ τιμωρίας και διαγραφής είναι χαοτική. Στην περίπτωση τιμωρίας (που ισχύει αυτή τη στιγμή) ένας διαιτητής δεν διαγράφεται απ’ το μητρώο, ενώ διατηρούν τη θέση τους ως διεθνείς (όσοι είναι). Στην δεύτερη περίπτωση «τελειώνουν» απ’ τον χώρο της διαιτησίας εντελώς.

Γιατί τώρα

Το σκεπτικό του στην ερώτηση γιατί τώρα, δεν ανακοινώθηκε ποτέ, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Εκτελεστική Επιτροπή ήταν άκρως επεξηγηματικός. Όπως σημείωσε ο κ. Φαντάρος στον ΣΠΟΡ FM 95.0 o Μάζιτς «θεώρησε ότι η στιγμή ήταν λογική επειδή πιστεύει πως έπρεπε να κάνει μία κίνηση για να περάσει το μήνυμα που ήθελε στους διαιτητές».

Αξίζει να αναφέρουμε εν κατακλείδι ότι το συμβόλαιο του Μίλοραντ Μάζιτς ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν υπάρχει πρόθεση να του το ανανεώσουν στην ΚΟΠ. Όπως ανέφερε ο Φαντάρος προηγουμένως γίνονται κάποιες επαφές επί τούτο, αλλά ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, ποιος θα κάνει τις αξιολογήσεις άμα φύγει, ενώ είναι καλό να αναφερθεί πως κάποιοι στην Ομοσπονδία είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση