ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κυπριακή διαιτησία, ώρα μηδέν!

Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα και το πρωτάθλημα είναι... μακριά!

Χάρης Χαρίτωνος

Χάρης Χαρίτωνος

charitonosc@sppmedia.com

Η ένταση και οι τόνοι σχετικά με την κυπριακή διαιτησία, ανέβηκαν σχετικά νωρίς αυτό το καλοκαίρι. Η αντικατάσταση του Βασίλη Δημητρίου από το φιλικό της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα όπως και αυτή με το Νικολάου στο φιλικό Εθνικού- Ομόνοιας,  προ ημερών με απαίτηση των συλλόγων, αλλά και η όλη συζήτηση για τον ερχομό των ξένων διαιτητών είναι στην ημερησία διάταξη.

Οι Κύπριοι διαιτητές «βάλλονται» κυριολεκτικά από παντού για τις αποφάσεις τους εντός αγωνιστικών χώρων στην λήξασα σεζόν. Μερικά τους λάθη σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει την οργή παραγόντων και φιλάθλων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτά δεν ήταν ανθρώπινα.

Είναι όμως, έτσι τα πράγματα; Οι ίδιοι οι διαιτητές υποστηρίζουν πως δεν είναι ρομπότ και πως ότι λάθος πράττουν στο γήπεδο είναι καθαρά ανθρώπινο, και μόνο. Βασικά, θέλουν να αντικρούσουν με κάθε μέσο όσα τους καταλογίζονται.

Το ποιος έχει άδικο και ποιος όχι, θα φανεί σε λίγο χρονικό διάστημα. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει με αυτούς σε περίπου ένα μήνα, αφού αυτούς έχουμε στο τέλος της ημέρας. Στο χέρι τους είναι να βελτιωθούν και να μας αποδείξουν την αξία τους.

Αν όμως δεν γίνει αυτό, τότε τι θα γίνει; Μετά το πρώτο τρανταχτό λάθος σε κάποιο ντέρμπι τι θα συμβεί; Θα αρχίσει πάλι η συζήτηση για ξένους διαιτητές; Και ποιος θα επωμιστεί το κόστος για την κάθοδο τους; Πολλά τα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις...

Τα σωματεία μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, φαίνεται πως τους στηρίζουν. Για το πόσο, μένει να το δούμε, αφού η γενικότερη κατάσταση στη διαιτησία μας είναι ρευστή και ένα λάθος μπορεί να ανατρέψει τα πάντα για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χάρης Χαρίτωνος

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση