ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΚΟΠ: Μην αμφισβητείτε το VAR

Η ΚΟΠ απαντά στον Σκαπούλλη με αφορμή τις γραμμές του οφσάιντ

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΠ σημειώνει ότι δεν είναι αποδεκτή η παραπληροφόρηση του κοινού και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων ως προς τις τεχνικές δυνατότητες του VAR, με αφορμή τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις του καθηγητή διαιτησίας Χρίστου Σκαπούλλη ο οποίος με αφορμή το οσφάιντ που υποδείχτηκε σε γκολ της Καρμιώτισσας στο παιχνίδι με την Ανόρθωση σημείωσε ότι έχει αμφιβολίες για τη γραμμή του οφσάιντ (δες εδώ).

Αναλυτικά:

Τοποθέτηση της ΚΟΠ για το VAR

Κατανοούμε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε λειτουργού των ΜΜΕ ακόμη και όσων τους παραχωρείται δημόσιο βήμα, να εκφράζουν απόψεις για διαιτητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα μετά την εισαγωγή του VAR. Όσοι διαθέτουν γνώσεις και εμπειρίες, βοηθούν με τις τοποθετήσεις τους για βελτίωση της κατάστασης.

Κατά την άποψη μας, αυτός ο σχολιασμός θα πρέπει να περιορίζεται στην άσκηση ενδεχόμενης κριτικής για κάποια απόφαση διαιτητή και όχι για τις τεχνικές δυνατότητες του συστήματος VAR, το οποίο είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται σε διάφορα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης καθώς και από την ίδια την UEFA στις διοργανώσεις της (Champions και Europa League).

Αποδεκτή η κριτική, όχι όμως η παραπληροφόρηση του φίλαθλου κοινού και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων για τον τρόπο λειτουργίας του VAR.

H ΚΟΠ επένδυσε εκατομμύρια σε υποδομές και εκπαίδευση και δεν προτίθεται, παρά τις δυσκολίες, να εγκαταλείψει την προσπάθεια κατά της προκατάληψης.

Άλλωστε, ας αναγνωριστεί τουλάχιστον η κίνηση της ΚΟΠ να μιλά υπεύθυνα και δημόσια για λάθη και παραλείψεις χωρίς να αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στη φωτογραφία, φαίνονται οι γραμμές που χρησιμοποίησε το VAR στον χθεσινό αγώνα της Ανόρθωσης με την Καρμιώτισσα , στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος της Καρμιώτισσας.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση